# HELPSheryl paid $67.50 for 5 theater tickets.How much would 12 tickets cost? QUESTION POSTED AT 03/12/2019 - 12:36 PM ### Answered by admin AT 03/12/2019 - 12:36 PM Easier way to do this is$67.50÷5=$13.50 (price for 1 ticket)$13.50×12= $162 ## Related questions ### Erica has a 18% discount coupon for an electronics store. She sees a new television that she wants to buy. After the 18% discount was applied, Erica paid$492 for the television. What was the original price of the television? Please show how.

Answer=$600 If Erica used a 18% off coupon, then she bought the TV for 82% of it's original value. 100%-18%=82%$492      $x _____=_____ 82% 100% Cross Multiply 82x=49200 divide both sides by 82 x=600 The original price of the TV was$600.

***Lets check our work...

$600*82%=$492

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:13 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:13 PM

### Which of the following are mathematical sentences? Check all that apply. a. 6 4 = 10 b. 8 - v c. 2 < 4 d. 12 E. 10g F. 8 - d = 16

- - Why?

Well a mathematical sentence needs to have something to equal to.
In this case for a we have
=10 and for d =16.

✡Hope this helps!

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:11 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:11 PM

### Evaluate the expression, using the given value of the variable. z ÷ 3 – 5z + 4(z – 2) when z = 12 A. –16 B. –96 C. –14 D. –98

I believe the answer is -16. Cause 4 - 60 + 40 = -60 + 44 = -16. I'm sorry this is a week late.

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:09 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:09 PM

### Evaluate the expression, using the given value of the variable. z ÷ 3 – 5z + 4(z – 2) when z = 12 A. –16 B. –96 C. –14 D. –98

First, you would substitute z with 12 since z = 12.
12 ÷ 3 - 5 (12) + 4 (12 - 2).
Then, you would follow the order of operations.
12 ÷ 3 - 60 + 40
4 - 60 + 40
-56 + 40
-16

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:09 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:09 PM

### Tickets to a concert are available online for $20 each, plus a one-time handling fee of$1.75. The total cost is a function of the number of tickets bought. What function rule models the cost of the concert tickets ( t )? Evaluate the function for 6 tickets. a. 20t 1.75; $25.25 b. 1.75t 20;$25.25 c. 20t 1.75; $61.75 d. 1.75t 20;$61.75

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:02 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:02 PM

### Twin brothers, Andy and Brian mow their grandparent's lawn together in 12 minutes. Brian could mow the lawn himself in 10 minutes more than it would take Andy. How long would it take each person to mow the lawn alone?

Let
x = time of Byran's work
x + 10 = time of Andy's work

Rate is usually expressed a reciprocal. The total rate will be 12 minutes.
1/x + 1/(x + 10) = 1/12
The value of x will be 20 minutes.

Therefore Byran can take 20 minutes while Andy can take 30 minutes.

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:00 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:00 PM

### Rajan bought a suit for rs 2995. he paid 7% sales tax on it. what did he pay in total

the text price gonna be : 7/100% = ?/2995 ⇒ 2995 * 7 / 100 = 209 .65 so the total price is : 2995 + 209.65 = 3204.65

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:57 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:57 PM

### A farm stand sold 12 ears of corn for 4$.the farm stand sold 180 ears of corn at the same rate To answer this first we set up a proportion and then solve. Lets do it:- Cross Multiply:- 80 · 4 = 320 Divide:- 420 ÷ 12 = 60 So, 180 ears of corn are for$60.

Hope I helped ya!!

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:53 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:53 PM

### Tyler works in retail where she earns $10.50 per hour. She also earns$15 for every new credit account she gets customers to open and she gets a weekly stipend of $50 for clothing. Tyler knows her weekly earnings can be shown with the following expression: 10.50h + 15c + 50 Part A: Identify a coefficient, a variable, and a constant in this expression. (3 points) Part B: If Tyler works for 37 hours and opens 12 new credit accounts, how much does she earn? Show your work to receive full credit. Part C: If Tyler gets a raise and begins earning$11.25 per hour, would the coefficient, variable, or constant in the expression change? Why?

You know that Tyler paid $10.50 per hour , so in total she works 37 hours a week so 12 new accounts = 1=$15.00 12 * $15.00 =$180

for 37hours * 10.50 = $388.50 +$180=$568.50 +$50.00 = $618.50 ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:50 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:50 PM ### A television cost$375 it is on sale for 25% off and there a 6.5% sales tax

25% of $375 is:$375* (25/100)= $93.75. The cost of the television after sale off and before the sales tax is:$375- $93.75=$281.25

The sales tax is:
$281.25* (6.5/100)=$18.28

The price of the television including everything is:
$281.25+$18.28= $299.53 Hope this helps~ ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:47 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:47 PM ### How many time does 12 go into 50 4 times (if you're dividing, there's going to be a remainder of 2) ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:47 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:47 PM ### It costs$520 to plant 4 acres of corn.how much would it cost to plant 3/5 acres of corn

You can set up a fraction.

Cross multiply

Divide both sides by 4

x=78

Cost of raw materials and manufacturing per month = $6000 Total cost that Jeremy has to spend per month = (1500 + 6000) dollars = 7500 dollars Number of individual chocolates sold = 2400 Number of chocolates sold in boxes = 50 boxes = (12 * 50) chocolates = 600 chocolates Then Total number of chocolates sold by Jeremy = 2400 + 600 = 3000 Now Price of each chocolate = 7500/3000 dollars = 75/30 dollars = 5/2 dollars = 2.5 dollars Price of 600 chocolates = 600 * (5/2) dollars = 300 * 5 dollars = 1500 dollars Price of 12 chocolates = (1500/600) * 12 = 15 * 2 = 30 dollars Then We can say that each box of chocolate should be sold at$30. All the loose chocolates should be sold at $2.5 each. ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:42 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:42 PM ### PLEASE HELP DUE TONIGHT! Evaluate each expression if p = 5 and q = 12. If necessary, write your answer in fraction form in simplest form, a/b. (Look at photos) Here you go.. a= 3 b= 1 3/4 ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:39 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:39 PM ### Keith and Michelle went out to dinner. The total cost of the meal, including the tip, came to$53.70. If the combined tip came out to $9.60, and each friend spent and equal amount , how much did each friend pay not including the tip? 53.70-9.60 is 44.10 divided by 2 is 22.05 so each one paid 22.05 ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:39 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:39 PM ### You ordered two digital cameras online that cost$364 each.edhelper offers a 15% discount off the digital camera.You pay no tax,but the total shipping charge for the order $9.97. What is the total to pay? The costs of the digital Camera is$185.00 dollars The sales tax rate is said to be 5.7%. Now, let’s solve for the final price by simply adding 5.7% to the original price. Solutions: => 185 dollars – original price => 5.7% - sales tax => 5.7% = 5.7 / 100 = .057 Let’s get the 5.7% value => 185 * .057 = 10.545 Now, we have the value, let’s add this to the original price of the camera => 185 + 10.545 = 195.545 Thus, the final price with the sales tax is 195.55

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:35 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:35 PM

### How to solve linear equations 12 = y + (-2)

Is like 14 + -2 = 12

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:34 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:34 PM

### The theater has 175 seats.there are 7 seats in each row.how many rows are there

There are 25 rows,because you got to divide 175÷7=(25).wish this could help you.:-)

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:31 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:31 PM

### Andy buys a computer that costs $575. The sales tax is 5%. Describe a method he could use to estimate the sales tax. Will the estimates tax be greater than or less than the actual tax? Explain. One Method) Multiply 575 by .05 (5%=.05) then add the answer by 575 ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:29 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:29 PM ### A spool of ribbon holds 6.75 meters. A craft club buys 21 spools. What is the total cost if the ribbon sells for$2 per meter?

The total cost would be $283.5 • The given length of a spool of ribbon = 6.75 meters • The amount of spools a craft club buys = 21 • The given cost of a ribbon =$2

## Further Explanation

To determine the total cost of the spools of ribbon bought, then the given length of a spool of ribbon (6.75) will be multiplied by the number of spools a craft clubs (21); the resulting value finally be multiplied by the given cost of a ribbon per meter (which is $2). Thus, = 6.75 x 21 = 141.75 Deriving the total amount it would cost the craft club: = 141.75 x 2 (being the cost of a ribbon per meter) = 283.5 Therefore, the total amount it would the craft club to buy 21 spools of ribbon is$283.5

The above mathematical expression is a practical example of a number problem, and it focus mainly on Multiplication. Multiplication is a basic mathematical operation and a function of BODMAS (an order of operations).

Multiplication has to do the repeated addition of two or more numerical value to derive a final value.

KEYWORDS:

• 6.75 meters
• ribbon
• numbers
• bodmas
• multiplying

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:25 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:25 PM

To rent 7 movies, he needs 2(7) + 12 = $26. But he has only$10. So he needs more 26 - 10 = $16. ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:21 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:21 PM ### For an art project, echo student will need 2 4/5 yards of string. if there are 36 yards of string, about how many students can participate? A. 6 students B. 12 students. C. 18 students. D.20 students B. 12 students.should be the answer ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:16 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:16 PM ### An electronics store is advertising a discount of 18% off all of their inventory. Constantine buys a DVD player that originally cost$300. What is the sale price of the DVD player?

18% of 300 is 54 dollars. subtract 54 and 300, get 246. the question asks for sale price, therefore 246 dollars is the answer.

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:15 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:15 PM

### An electronics store is advertising a discount of 18% off all of their inventory. Constantine buys a DVD player that originally cost $300. What is the sale price of the DVD player?$300 - ($300*0.18) =$246

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:14 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:14 PM

### A grocery store has 48 cartons of eggs .if there are 12 eggs in each carton, how many ounces of peanut butter are there in 1 serving?

4 because 48 divided by 12 equals 4. If the number of cartons equals the number of ounces of peanut butter, there are 4 ounces of peanut butter in one serving.

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:11 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:11 PM

### What is the total cost of 0.5 pound of peaches selling for $0.80 per pound and 0.7 pound of oranges selling for$0.90 per pound?5th grade work.

Given situation : 0.5 pound of peaches selling for 0.80 dollars/ pound 0.7 pound of oranges selling for 0.90 dollars / pound. Solution Given number 1 : Peaches => 0.5 pound = meaning, ½ pound is available, And 1 pound of it costs 0.80 dollars. Let’s solve: => 0.80 dollars * 0.5 => 0.40 dollars – the price of the peaches. Given number 2 : Oranges => 0.7 pounds of oranges, meaning less than 1 pound. And 1 pound costs 0.90 dollars Let’s solve to get the anwer => 0.7 * .90 => 0.63 dollars – the costs of 0.7 pounds of oranges,

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:10 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:10 PM

### 39= 3m - 12 I'd really appreciate it if you showed your work.

Flip the equation.

and add 12 to both sides.

Now divide both sides by 3.

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:05 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:05 PM

### A grocery store sign indicates that bananas are 6 for $1.50, and a sign by the oranges indicates that they are 5 for$3.00. Find the total cost of buying 2 bananas and 2 oranges.

A grocery store sign indicates the following => 6 bananas for 1.50 dollars => 5 Oranges for 3.00 dollars. Find the cost if you only want to buy 2 bananas and 2 oranges. Solutions: => 6 Bananas for 1.50 dollars => 6 / 2 = 3, thus 1.50 / 3 = 0.5 Thus, the price of 2 bananas if 0.5 dollars. => 5 Oranges for 3.00 dollars => 3 / 5 = 0.6 dollars. You want to buy 2 => 0.6 * 2 = 0.12 dollars. Thus, the price of 2 oranges is 0.12 dollars.

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:04 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:04 PM

### Kyle paid \$2,800 plus 7% tax. What is his total?

So, the tax is 7% of 2800. how much is this?

so, Kyle will have to pay 196 taxes.

This means that Kyle will pay the original prize (2800) and additionally 196:

2800+196=2996. This is the total amount to be paid.

ANSWERED AT 14/12/2019 - 04:59 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 04:59 PM