Henry is considering purchasing a mountain bike he likes to brakes cost $500 and the other cost $600 he tells his dad that the bike that is where expensive is 20% more than the cost of the other bike is he correct

QUESTION POSTED AT 22/02/2020 - 03:59 PM

Answered by admin AT 22/02/2020 - 03:59 PM

Yes I believe so, because 20% of 500 is 100, then when you add 500 and 100 the sum is 600
Post your answer

Related questions

Help please. I'm in a rush so please help me. Also tell me how to solve it. Thanks!

9 +8= 17
3500+1990= 5490 there are 5280ft in a mile so 5490ft =1mi 210ft
17+1=18
18 mi 210ft


8+3= 11
12+6= 18oz there are 16 oz in a lb so
18oz=1 lb 2oz
11+1= 12
12lb 2oz

ANSWERED AT 31/03/2020 - 10:47 AM


QUESTION POSTED AT 31/03/2020 - 10:47 AM

How can you quickly calculate 20 percent of any bill amount?

First, convert the percent into a decimal. To do this, simply more the % sign two places to the left and make it into a decimal point.

20% = 0.20

Then we will let x be our bill amount.

Then multiply 0.20 and x together to get your answer.

So, 0.20 * x is your answer.

ANSWERED AT 31/03/2020 - 10:46 AM


QUESTION POSTED AT 31/03/2020 - 10:46 AM

20 points! Please help!!

In order to find the interquartile range you must subtract the highest number from the lowest number

ANSWERED AT 31/03/2020 - 10:43 AM


QUESTION POSTED AT 31/03/2020 - 10:43 AM

Norman is shipping 2 boxes. the first box weighs 4180 grams and the second box weighs 820 grams. if shipping costs $6.43 per kilogram. how much does Norman spend on shipping?

1000 grams in a kilogram, so it's 5x6.43, which equals 32.15

ANSWERED AT 31/03/2020 - 10:42 AM


QUESTION POSTED AT 31/03/2020 - 10:42 AM

Over the last 12 month, Petco has lost a total of $1824.00 due to shoplifting. Write and solve an equation that shows how much money Petco lost each month. ( Since they have lost the money, remember that you need to use negative integers to represent the situation correctly.)

Take y=mx+b  
let x=years and 
y=lost money

then divide 1824 by 12 = 152
and since it is a loss make it into -152
and insert it for m as the constant rate of loss per month
your answer should be y=-152x.
if the store has a starting amount of money plug that into b.

ANSWERED AT 31/03/2020 - 10:40 AM


QUESTION POSTED AT 31/03/2020 - 10:40 AM

A DVD rotates through an angle of 20\pi radians in 1 second. At this speed, how many revolutions does the DVD make in 2 minutes?

There are 60 seconds in 1 minute, thus 120 seconds in 2 minutes
and one revolution is just one-go around the circle or 2π

thus   \bf \cfrac{20\pi }{secs}\cdot \cfrac{120\ secs}{2mins}\cdot \cfrac{revolution}{2\pi }

ANSWERED AT 29/03/2020 - 06:34 PM


QUESTION POSTED AT 29/03/2020 - 06:34 PM

40 + 20 + 10 + … ; n = 10 Find the sum of each finite geometric series.

I've attached a picture below of the formula for a finite geometric sequence. It includes an infinite geometric sequence formula for your reference, too.

a_1 = 40
r(ratio)= \frac{1}{2}
n=10

Plug in the values. 

S_{10}=40*( \frac{1- \frac{1}{2}^{10} }{1- \frac{1}{2} } )
S_{10}=40*( \frac{1- \frac{1}{1024} }{\frac{1}{2} })
S_{10}=40*( \frac{\frac{1023}{1024} }{\frac{1}{2} })
S_{10}=40*1.998046875
 S_{10} = 79.921875
S₁₀ ≈ 79.92

ANSWERED AT 29/03/2020 - 06:31 PM


QUESTION POSTED AT 29/03/2020 - 06:31 PM

I need help to find the cost of shirts and how much I bought?

If 2 is 25 then 1 is 12.5
12.5x 9 is 112.50
and 87.50/12.50 is 7 so theres the 2 boxes

ANSWERED AT 29/03/2020 - 06:30 PM


QUESTION POSTED AT 29/03/2020 - 06:30 PM

Jonathan and Sarah purchased a beach house for $10,000,000. The home appreciates at a rate of 3% per year. The appreciation of the house is shown in the graph. The home is currently worth about $13,000,000. Jonathan and Sarah have owned the home for about ______ years. how many years

Current worth = 10,000,000 * (1.03)^years
We must determine the years when current worth = 13,000,000
13,000,000 / 10,000,000 = 1.03^years
1.3 = 1.03^years
Taking logs of both sides:
log (1.3) = years*log(1.03)
log(1.3) / log(1.03) = years
0.11394335231 / 0.012837224705 = years
years = 8.8760113598
Roughly about 8.9 years


ANSWERED AT 29/03/2020 - 06:29 PM


QUESTION POSTED AT 29/03/2020 - 06:29 PM

Puja drew this number line and Iabeled 1/3on it.is she correct? Explain why or why not.

Yes she is correct because 1/3 is apart of a whole

ANSWERED AT 29/03/2020 - 06:28 PM


QUESTION POSTED AT 29/03/2020 - 06:28 PM

At a rugby tournament, each player on the top two teams receive medals. If 66 medals are purchased for the tournament, and each team has the same number of players, write an equation and then solve for the total number of medals needed for each team.

I'm not sure if this is what you're looking for, it's a pretty simple equation. What math are you in? This is how I would do it.
66=2x
Divide each side by 2
66/2=2x/2
33=x    
 (So each team would need 33 medals so that every player would get one)

ANSWERED AT 29/03/2020 - 06:28 PM


QUESTION POSTED AT 29/03/2020 - 06:28 PM

ANSWER FAST PLZZZ Which polygons are congruent? Select each correct answer. Two right scalene triangles labeled D E F and P Q R. Corresponding sides and vertices contain one, two, and three tick marks, respectively. Angles E and Q are right angles. Two triangles labeled T U V and W X Y. Side T U is labeled three, side U V is labeled six and five-tenths, and side V T is labeled seven. Side W X is labeled three, side X Y is labeled six and five-tenths, and side Y W is labeled seven. Corresponding vertices contain one, two, and three tick marks, respectively. Two triangles labeled A B C and F G H. Angles A and F are labeled eighty-three degrees. Angle B is labeled forty-eight degrees, angle C is labeled forty-nine degrees, angle G is labeled forty-five degrees, and angle H is labeled fifty-two degrees. Sides B C and G H each contain one tick mark. two right triangles. one with legs 4 and 7 units. the other one with legs 5 and 8 units.

Answer with explanation:

Two Triangles are Congruent by following Geometrical Axioms

1. SAS

2.SSS

3. AAS

4. ASA

1. In Δ DEF and Δ P QR

PQ=DE

∠DEF=∠PQR→→Each being 90°

EF=QR

Δ DEF ≅ Δ P QR→→[SAS Congruency]

2. As in Image 2, only one angle is common

we can't say that triangles are congruent.

3. In ΔT UV and Δ W X Y

WX=TU

UV=XY

TV=WY

∠TUV=∠WXY

∠UTV=∠XWY

ΔT UV ≅ΔW X Y→→[By SAS or AAS or SSS]

4.In ΔABC and ΔFGH

∠A=∠F=83°

we can't say that triangles are congruent,as neither the other two angles nor the other two sides are equal.

5. None of the sides nor of the angles are equal .So the triangles are not congruent.

→→So, Image 1, Image 3,  are congruent Polygons.

ANSWERED AT 29/03/2020 - 06:27 PM


QUESTION POSTED AT 29/03/2020 - 06:27 PM

Which is greater 6 kilometers or 600 centimeters

6 kilometers because there are 100000 centimeters in one kilometer

ANSWERED AT 29/03/2020 - 06:22 PM


QUESTION POSTED AT 29/03/2020 - 06:22 PM

Witch is greater 6 kilometers or 600 centimeters

Es, 6 kilometers is greater than 600 centimeters because 600 centimeters = 6 meters but 6 kilometers = 6000 meters

ANSWERED AT 29/03/2020 - 06:22 PM


QUESTION POSTED AT 29/03/2020 - 06:22 PM

What is the fifteenth term of the sequence 5, -10, 20, -40, 80

5, -10, 20, -40, 80,
the pattern is (n*-2)
-160,  320, -640, 1280, -2560, 5120, -10240, 20480, -40960, 81920.

81,920 is your answer.

ANSWERED AT 29/03/2020 - 06:19 PM


QUESTION POSTED AT 29/03/2020 - 06:19 PM

What is12×12=? Please tell me the answer

The answer is 12*12=144

ANSWERED AT 29/03/2020 - 04:32 PM


QUESTION POSTED AT 29/03/2020 - 04:32 PM

Mario claims that a Rhombus is sometimes a square, but a square is always a rhombus. Is he correct? Explain your answer

No, I know this because a square is not ever a rhombus, a rhombus has acute angels and squares don't.

ANSWERED AT 29/03/2020 - 04:32 PM


QUESTION POSTED AT 29/03/2020 - 04:32 PM

Which account is an example of a contra-revenue account? A) purchase discountB) purchasesC) sales discountD) salesE) sales returns

A contra revenue account might be described as a revenue account that is expected to have a debit balance instead of the usual credit balance

So the answer is sales discount

ANSWERED AT 29/03/2020 - 04:32 PM


QUESTION POSTED AT 29/03/2020 - 04:32 PM

Maria has $28 to spend on bottles of water Each bottle of water costs $1.29. There is a $1.50 recycling fee for buying bottled water.

28.150=26.5 is the amount you can spend on water. so 26.5/1.29= 20.54  so you can buy 20 bottles of water

ANSWERED AT 28/03/2020 - 12:52 PM


QUESTION POSTED AT 28/03/2020 - 12:52 PM

Joseph received a $20 gift card for downloading music. Each downloaded song costs $1.29. Explain how to write and solve an inequality that can be used to determine the number of songs that he can purchase. Interpret the solution.

Let x be the number of songs downloaded.
Each song is $1.29; the total cost would be found by multiplying the cost by the number of songs, or 1.29x.
This cannot be more than 20, so we set this less than or equal to 20:
1.29x ≤ 20.

To solve this, we divide both sides by 1.29:
 \frac{1.29x}{1.29}  ≤  \frac{20}{1.29} ;
x ≤15.5.

We cannot download half of a song, so we round this down to 15 (although the number rounds up mathematically, he would not have enough money to download 16 songs). This means he can download at most 15 songs.

ANSWERED AT 28/03/2020 - 12:48 PM


QUESTION POSTED AT 28/03/2020 - 12:48 PM

Joe has two empty boxes, one box is 15 inches wide, 20 inches long and 10 inches high. The second box has the same length and width but is 4 inches taller. How much additional spaces is in the box

Space in the box = volume
volume = length x width x height
box 1 volume = 15 x 20 x 10 = 3000
box 2 volume = 15 x 20 x 14 = 4200
how much space is left = box 2 - box 1 = 1200 inches

ANSWERED AT 28/03/2020 - 12:44 PM


QUESTION POSTED AT 28/03/2020 - 12:44 PM