Read the quotation below from a high school science student. We found that a new type of plastic grocery bag required half as much energy to recycle as the old type of plastic grocery bag. What is the student doing? A. Making a prediction B. Making random discoveries C. Forming a hypothesis D. Making a conclusion

QUESTION POSTED AT 22/01/2020 - 01:43 AM

Answered by admin AT 22/01/2020 - 01:43 AM

If this is a true or false question, the answer would be D., making a conclusion. "We found" implies that the student has already done their research. They have already made their random discoveries, prediction, and subsequent hypotheses. The statement that they found no difference between the two grocery bags is a conclusion. Hope this helps.
Post your answer

Related questions

Which type of operon, an inducible one or a repressible one, would an organism likely use to produce enzymes and other proteins required to metabolize a nutrient in its environment?

Inducible is the operon that an organism would likely use to produce enzymes and other proteins required to metabolize a nutrient in it's environment. It is also called an adaptive enzymes that is used for the breaking-down of things in the cell.

ANSWERED AT 19/02/2020 - 05:51 PM


QUESTION POSTED AT 19/02/2020 - 05:51 PM

Describe the difference between energy flow and matter flow in ecosystems.

Flow of energy is how energy is transferred across the ecosystem. Flow of matter is like flow of water, nitrogen oxygen, phosphorus, carbon dioxide, etc.

ANSWERED AT 19/02/2020 - 02:59 PM


QUESTION POSTED AT 19/02/2020 - 02:59 PM

Which of the following causes a precipitate to form

I think it may be atoms combining in a solution to form a salid. Not sure though, sorry.

ANSWERED AT 19/02/2020 - 10:44 AM


QUESTION POSTED AT 19/02/2020 - 10:44 AM

Earth receives thermal energy from the sun via radiation. Which of the following is a result of this energy transfer?A. There is matter to produce carbon compounds on Earth.B. Earth is a closed system in terms of energy.C. There is energy to support life on earth.D. Energy is created but not destroyed in the earth system

Answer: C. There is energy to support life on earth.

The earth receives thermal energy from the sun via. radiation. This energy is captured by chlorophyll pigments of plants and other organisms to conduct photosynthesis. The sunlight energy is necessary for synthesis of food in the form of glucose. The glucose is converted into chemical form of energy as ATP which is required for respiration process in plants. Photosynthesis and respiration both are necessary processes to sustain life of plants, which further support life of other living organisms. Therefore, energy transfer support life on earth.  

ANSWERED AT 19/02/2020 - 10:14 AM


QUESTION POSTED AT 19/02/2020 - 10:14 AM

What type of blood do reptiles and amphibians have? If it depends on species please right them down.

They are cold-blooded

ANSWERED AT 19/02/2020 - 12:57 AM


QUESTION POSTED AT 19/02/2020 - 12:57 AM

At the beginning of cellular respiration, energy is stored in the bonds of (blank) molecules. At the end of cellular respiration, energy is stored in the bonds of (blank) molecules

Answer -
ADP (adenosine diphosate)
Then comes
ATP (adenosine triphosphate)
(Confidently Correct)
Reason -
ADP is the starting molecule for the reaction which occurs at the start as it moves down the chains such as the kreb cycle, the nutrients is then packed into and converted into ATP for Storage and later use for the cells required energy.

ANSWERED AT 19/02/2020 - 12:24 AM


QUESTION POSTED AT 19/02/2020 - 12:24 AM

In a bean plant, which reaction will release the greatest amount of energy? a) aerobic respiration of a glucose molecule b) anaerobic respiration of a glucose molecule c) synthesis of a chlorophyll molecule d) hydrolysis of a cellulose molecule

Answer:

A

Explanation:

Aerobic respiration uses molecular oxygen and releases 36 ATP from one glucose molecule.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 11:44 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 11:44 PM

What would be the complementary dna strand formed from gac tga cga tta?

A always pairs with T. G always pairs with C so to find a complementary DNA strand you simply swap all the letters to their corresponding pair. In this case CTG ACT GCT AAT 

ANSWERED AT 18/02/2020 - 11:30 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 11:30 PM

A student designs an experiment to see if detergent affects the growth of seeds. He sets up 10 seed pots. Five of the seed pots will receive a small amount of detergent in the soil and will be placed in the shade. The other five seed pots will not receive detergent and will be placed in the sun. All 10 seed pots will receive the same amount of water, the same number of seeds, and the same type of seeds. He allows the seeds to grow for two months and charts their growth every two days. What is wrong with his experiment? A) More than one variable is being tested. B) The student should have a larger number of pots. C) There is no way of measuring the outcome. D) There is no control set up.

Hello there!

A student designs an experiment to see if detergent affects the growth of seeds. He sets up 10 seed pots. Five of the seed pots will receive a small amount of detergent in the soil and will be placed in the shade. The other five seed pots will not receive detergent and will be placed in the sun. All 10 seed pots will receive the same amount of water, the same number of seeds, and the same type of seeds. He allows the seeds to grow for two months and charts their growth every two days. What is wrong with his experiment?

A) More than one variable is being tested.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:54 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:54 PM

The active form of vitamin d is

(CALCIUM)
regulation in the human body. The role of vitamin D is shown in orange. Vitamin D is carried in the bloodstream to the liver, where it is converted into the prohormone calcifediol. Circulating calcifediol may then be converted into calcitriol, the biologically active form of vitamin D, in the kidneys.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:43 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:43 PM

Which of the following explains how polar molecules form? A. Electrons are more attracted to one of the atoms involved in a bond. B. The two atoms in a bond share electrons equally. C. One atom transfers its electrons to another atom. D. Protons are more attracted to one of the atoms involved in a bond.

The answer is A. It'ss based on electronegativity (not sure if this is covered before A level) but essentially in the covalent bond, the bonding electron pairs are more attracted towards one of the atoms than the other. This creates a slight difference in charge.
So for instance in water, the oxygen is greedy and pulls the bonding electron pair away from hydrogen, closer to itself. This gives the oxygen molecule a slightly negative charge and the hydrogens a slight positive charge. 

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:37 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:37 PM

Contrast what happens to thermal energy in evaporation and condensation

Answer - Will try to Answer in simplest form with Reasoning. Since no one responded.

1.Solar-Thermal energy. For example the sun radiates thermal energy aka heat which then turns Liquid aka Water in gas molecules because they are escaping. (Evaporation) 

2. Condensation happens when the water molecule vapor clump together before thermal energy can be separated by it. Such as the clouds which they form tiny vapor/mist. Thats why when your on a plane and when you hit thru that cloud at hundreds of mph. Your hitting water molecules lol.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:34 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:34 PM

A government official who gives jobs to those who supported his or her campaign is engaging in what type of behavior? A.Meritocracy B.Cronyism C.Patronage D.Nepotism

A government official who gives jobs to those who supported his or her campaign is engaging in Cronyism behavior.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:28 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:28 PM

Observation of tool-making among chimpanzees was revolutionary primarily because scientists believed _______. a. chimpanzees lacked the dexterity to make tools b. tool use was a defining characteristic of humans c. tool-making was a defining characteristic of humans d. none of the above Please select the best answer from the choices provided A B C D

The correct answer is:

c. tool-making was a defining characteristic of humans

Explanation:

They believed that the tool making was a characteristic that was possessed by humans.The initial stone tool making increased by at least 2.6 million years ago. This really made the scientists describe the humans with the chimpanzees. This was an extremely prosperous experiment. The Early Stone Age covers the most basic stone toolkits made by early humans. The Early Stone Age in Africa is comparable to what is described the Lower Paleolithic in Europe and Asia.



ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:23 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:23 PM

The overall population of a species decreased. What could have occurred to make this happen? The immigration rate increased, while the death rate decreased. The birth rate decreased, while the death rate increased. The carrying capacity increased, while the immigration increased. The emigration increased, while the birth rate increased.

Answer: The correct answer is -

The birth rate decreased, while the death rate increased.

Explanation:

Growth of population primarily depends on the factors-

birth rate, death rate, immigration rate, and emigration rate

Population change or population growth can be calculated by using the following equation-

r = (b-d) + (i-e)

Where, r= growth rate

b= birth rate (number of births per thousand of population in an year)

d= death rate (number of deaths per thousand of population in an year).

i= immigration rate (people coming in the area)

e= emigration rate (people exiting/leaving from the area).

Thus, if the birth rate decreased, while the death rate increased, it will lead to overall decrease in the population of a species.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:20 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:20 PM

Deer are eating the crops of local farms. Farm owners are asking wildlife managers to increase the bag limits for deer in the state park adjacent to their farms. Bag limits are the number of deer hunters can kill per season. What environmental factors should wildlife manager investigate before making a decision? Please provide supporting details for your answer.

The wildlife managers should check how many deer there are and see how many hunters are hunting deer per season. Depending on that they should make a decision on how many deer the hunters can kill per season.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:05 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:05 PM

A developing fetus requires a tremendous amount of nutrients for growth and development,which systems interact to maintain homeostasis in the mother

Answer - The Placenta

Reasoning - Holy cow.. Without the placenta there will be exchange of waste and nutrients to go in and out for the fetus. The placenta is Important because it acts like an airport for drop off and pick up. In this case it's nutrients and wastes for growth and develop.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:03 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:03 PM

What type of organism moves using cilia? A. Euglena viridis B. paramecium C. amoeba D. mold

if i remeber correctly it should be B. but im not so sure on this one

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:01 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:01 PM

After Sophie eats, her body breaks down the food to use as an energy source when she runs. This is an example of which type of energy conversion?

Answer: no its chemical to mechanical

i took this in a test

Explanation:

ANSWERED AT 18/02/2020 - 01:52 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 01:52 PM

My daughter needs help with science can someone help her? Which of the following is an example of a trend? the gradual warming of earths atmosphere over time the cyclic rising and falling of the tides. the phases of the moon the random assortment of coins in a jar. the fact that the sun rises and sets at different times during the day depending on the time of year is an example of a data trend true false predictable amounts of rainfall in each of the 4 seasons is an example of a pttern true false a trend exists when data shows consistent reqular repetitive form true false the amount of pollution in the nearby pond and the number of airplanes that fly over the pond have a non related relationship what will happen to the number of airplanes that fly over the pond as the amount of pollution increases?? increase decrease stay the same or responds randomly increase then decrease in a reqular pattern as the number of rabbits in a community goes up the number of foxes in the same community goes up this is an example of what type of realtionships? direct indirect cyclic non related the leaves of a tree turn a deeper shade of red each fall depending on the amount of certain chemicals in that tree the greater the amount of there chemicals present in the tree the more red the leaves will turn what kind of realtionship do the shade of red and the chemicals in the tree have?? non related cyclic indirect direct

#1) Which of the following is an example of a trend?

Answer: Out of all the options that are available the one that represents an example of a trend in science is the gradual warming of earth's atmosphere over time. The reason being that a trends is the most results that are presented going towards one direction opposed to another.

#2) The fact that the sun rises and sets at different times during the day depending on the time of year is an example of a data trend.

Answer: The statement presented above is false. The best way to represent a data trend is to look at the chart and look at the data points and see how they connect. The best question to use when identifying a trends is Why is it happening. A trend is often found when data consistently increases or decreases in response to a variable.

#3) Predictable amounts of rainfall in each of the 4 seasons is an example of a pattern.

Answer: The statement shown above is absolutely true. Because as stated in the statement it is predictable.

#4) A trend exists when data shows consistent regular repetitive form.

Answer: This statement is False. As previously explained a trend is when data consistently increases or decreases in response to a variable. A pattern is when data shows consistent, regular, and repetitive form.

#5) What will happen to the number of airplanes that fly over the pond as the amount of pollution increases?

Answer: Since the amount of pollution in the pond and the number of planes that fly by are not related the number of airplanes that fly over the pond will stay the same or will respond randomly.

#6) This is an example of what type of relationships?

Answer: According to the scenario that is presented above this would be a direct type of relationship since the number of rabbits in a community goes up the number of foxes in the same community also goes up.

#7) What kind of relationship do the shade of red and the chemicals in the tree have?

Answer:
This case would also be a direct type of relationship, because as the chemicals in the tree increases, the leaves of a tree turn a deeper shade of red.

I hope it helps, Regards.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 01:41 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 01:41 PM

An increase in carbon dioxide in the atmosphere will most effect which type earth activity?

An increase in carbon dioxide in the atmosphere will most effect "Photosynthetic Activity"

Hope this helps!

ANSWERED AT 18/02/2020 - 01:34 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 01:34 PM