# Solve "in muddy lake, 600 fish were tagged. later, 12 out 480 fish were found tagged. about how many fish are in the lake?"

QUESTION POSTED AT 03/12/2019 - 12:35 PM

We estimate that 12/480=1/40 fish are tagged, so 600 is 1/40 of the total number of fish. This means that there are about 600*40=24000 fish total in the pond.

## Related questions

### The Blue Lake Trail is 11 3/8 miles long. Gemma has hiked 2 1/2 miles each hour for 3 hours. How far is she from the end of the trail?

2 1/2 * 3

5/2 * 3/1

= 15/2

15/2 - 11 3/8

15/2 - 91/8

91/8 - 60/8

= 31/8 = 7 7/8

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:56 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:56 PM

### How do I solve this problem

The following equations are solved in terms of x:
a) 2x - 3 = y
2x = y + 3
x = (1/2)y + 3/2

b) 2 + 2x - 1 = 4y
2x - 1 = 4y
2x = 4y + 1
x = 2y + 1/2

c) 2A + 4x + 3B = 10
4x = 10 - 2A - 3B
x = 5/2 - (1/2)A - (3/4)B

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:54 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:54 PM

### What are the fact of 12 and 9

Factor of 9 and 12 is 3

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:53 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:53 PM

### Jed took 2 free throws in 5 seconds Alex took four free throws in 12 seconds. did the two shoot free throws at the same rate?

Jed: 2 free throws/ 5 sec= 0.4 free throw/sec.

Alex: 4 free throws/12 sec= 0.33333... free throw/sec.

The two did not shoot free throws at the same rate~

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:50 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:50 PM

### Is 4 a factor of 12?

Yes because in the multilple of 4:
4: 4,8,12,16,20
~JZ
Hope it helps

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:49 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:49 PM

### One number is five bigger than another number.When three times the larger number is added to twice the smaller number the result is 60 what are the two numbers?(HELP NEEDED FAST)the numbers are A)9 and 14 B)10 and 15 C)11 and 16 D)12 and 17

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:48 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:48 PM

### Solve x 2 + 8x + 8 = 0 by completing the square.

X^2+ 8x+ 8= 0
⇒ (x+4 -2√2)(x+ 4+ 2√2)= 0
⇒ x= -4+ 2√2 or x= -4 -2√2

Final answer: x= -4+ 2√2 or x= -4 -2√2

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:47 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:47 PM

### Solve the equation. 33 = p – 6.71 A. –39.71 B. –26.29 C. 39.71 D. 26.29

C. 39.71

Explanation

33 = p - 6.71

The first step is to make the like terms to be on the same side.

Add 6.71 on both sides of the eqution

33 +  6.71 = p - 6.71 + 6.71

39.71 = p

p = 39.71

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:47 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:47 PM

### Mr Waters' friend keeps a ratio of 12 cows to 4 pigs on his farm. If he has 39 cows, then how many pigs will he have?

12 because in order:
12X_=39
It is 3
So 3X4=12
~JZ
Hope it helps

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:44 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:44 PM

### Write an inequality to repersent the phrase " 12 is greater than a number plus 5"

Let the number be x.

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:42 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:42 PM

### 7.5 4.2 ------ = ------- 12 x P.S those are factions

- - Solve:

- - First step is to cross-multiply:
-

-

- - The next step is to divide both sides by the number
7.5
-

- - x=6.72

✡Hope this helps

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:40 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:40 PM

### Solve the inequality, if possible. If the inequality has no solution, write no solution. If the solutions are all real numbers, write all real numbers. 7 - 6b ≤19

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:37 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:37 PM

### Can you solve this: JUST number 7 and 8 Thanks everyone

For number 7 because 9 is the number of small triangle and 99 is for the bigger one so you can say 9 * 11 = 99 so 10 * 11 = 110 = x
and for number 8 because the small triangle has the same sides so the bigger one should have too so x = 100 :)))
have a nice day

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:36 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:36 PM

### There are 12 inches in 1 foot. what fact family would you use to find the number of inches in 2 feet?

So like you said there are 12 inches in a foot so we can set it up like this:
﻿x = 12
x is the feet and the variable is the inches
so if u need to find 2 feet it would be
2x = 24

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:36 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:36 PM

### 25 penalties decreased by 12%

25 penalties* (12/100)= 3 penalties.

25 penalties- 3 penalties= 22 penalties.

The final answer is 22 penalties~

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:34 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:34 PM

### Dave found that about 8/9 of the students in his class have a cell phone.What percent of the students in his class do NOT HAVE a cell phone

If the number of students in the class is considered to be 1, and 8/9 of the students have a cell phone, the fraction indicating the number of students who do not have a cell phone is:
1- 8/9= 1/9.

1/9 of the students don't have a cell phone~

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:32 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:32 PM

### Solve the equation. 6 = 2(x + 8) - 5x A. 2/3 B. 3 1/3 C. - 2/3 D. -3 1/3

6 = 2(x+8) - 5x
⇒ 2x+ 2*8 -5x= 6
⇒ (2x -5x)+ 16= 6
⇒ -3x = 6 -16
⇒ -3x = -10
⇒ x= -10/(-3)
⇒ x= 10/3
⇒ x= 3 1/3

The correct answer is B. 3 1/3~

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:30 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:30 PM

### Solve: 2x - 13 = 3x + 18

2x - 13 = 3x + 18
Ok, so we have to get the variable (x) on one side and the number on the other side.

So first lets add 13 to both sides.
2x - 13 = 3x + 18
+13         +13
-------------------------
2x = 3x + 31

Next lets subtract 3x from both sides.

2x = 3x + 31
-3x = -3x + 31
-----------------------
-x = 31

Lastly, we need to switch the negative and positive signs.

-x = 31
x = -31

So the answer is x = -31

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:30 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:30 PM

### A pottery maker an make 24 vases in 8 days, if the pottery maker works 6 hours each day, how long does it take to make 1 vase???? Please help me, I am terrible at math and PLEASE explain how to solve it!!!!

first of all you must find out how many vases he makes per day;

24 ÷ 8 = 3 vases per day

So if he makes 3 vases per day now to find how much time he takes per vase you must divide the number of hours he works per day by the number of vases he makes per day;

6 hours ÷ 3 vases =

6 ÷ 3 = 2

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:26 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:26 PM

### Solve the inequality. 6y+5>8

6y+ 5>8
⇒ 6y> 8-5
⇒ 6y> 3
⇒ y> 3/6
⇒ y> 1/2

The final answer is y> 1/2~

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:19 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:19 PM

### Brian has a bag that contains 14 red marbles and 12 yellow marbles. He selects a marble at random, and then, without replacing the first one, selects another marble at random. What is the probability that Brian selects a red marble and then a yellow marble? Round your answer to the nearest percent.

14 red marbles
12 yellow marbles
26 total marbles

To solve this, we need to first find out the probability of the individual events...

The odds of selecting a red marble is 14 out of 26 total marbles: 14/26

The odds of selecting a yellow marble after the first marble was NOT replaced is 12 out of 25. (25 since the first marble wasn't replaced: 26-1=25) 12/25

Now lets multiple both probabilities together to solve for the chance of both happening consecutively....

14/26*12/25= 168/650=84/325

84/325=0.25846153846= 25%

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:14 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:14 PM

### Which of the following are mathematical sentences? Check all that apply. a. 6 4 = 10 b. 8 - v c. 2 < 4 d. 12 E. 10g F. 8 - d = 16

- - Why?

Well a mathematical sentence needs to have something to equal to.
In this case for a we have
=10 and for d =16.

✡Hope this helps!

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:11 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:11 PM

### Evaluate the expression, using the given value of the variable. z ÷ 3 – 5z + 4(z – 2) when z = 12 A. –16 B. –96 C. –14 D. –98

I believe the answer is -16. Cause 4 - 60 + 40 = -60 + 44 = -16. I'm sorry this is a week late.

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:09 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:09 PM

### Evaluate the expression, using the given value of the variable. z ÷ 3 – 5z + 4(z – 2) when z = 12 A. –16 B. –96 C. –14 D. –98

First, you would substitute z with 12 since z = 12.
12 ÷ 3 - 5 (12) + 4 (12 - 2).
Then, you would follow the order of operations.
12 ÷ 3 - 60 + 40
4 - 60 + 40
-56 + 40
-16

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:09 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:09 PM

### Help help help solve for x 2x + 3 /12 = 2x/8

2x + 3 /12 = 2x/8
⇒ 48x/24 + 6/24 = 6x/24
⇒ (48x+ 6)/24= 6x/24
⇒ 48x+ 6 = 6x
⇒ 48x- 6x= -6
⇒ 42x= -6
⇒ x= -6/42
⇒ x= -1/7

x=-1/7~

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:05 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:05 PM

### Twin brothers, Andy and Brian mow their grandparent's lawn together in 12 minutes. Brian could mow the lawn himself in 10 minutes more than it would take Andy. How long would it take each person to mow the lawn alone?

Let
x = time of Byran's work
x + 10 = time of Andy's work

Rate is usually expressed a reciprocal. The total rate will be 12 minutes.
1/x + 1/(x + 10) = 1/12
The value of x will be 20 minutes.

Therefore Byran can take 20 minutes while Andy can take 30 minutes.

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:00 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:00 PM

### A farm stand sold 12 ears of corn for 4$.the farm stand sold 180 ears of corn at the same rate To answer this first we set up a proportion and then solve. Lets do it:- Cross Multiply:- 80 · 4 = 320 Divide:- 420 ÷ 12 = 60 So, 180 ears of corn are for$60.

Hope I helped ya!!

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:53 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:53 PM

### Use transformations to solve the equation. c – 16 = 41 A. c = –57 B. c = –25 C. c = 25 D. c = 57

You should just transfer -16 to the other side so you gonna have : c = 41 + 16 so c = 57 :))
have nice day

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:53 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:53 PM

### Tyler works in retail where she earns $10.50 per hour. She also earns$15 for every new credit account she gets customers to open and she gets a weekly stipend of $50 for clothing. Tyler knows her weekly earnings can be shown with the following expression: 10.50h + 15c + 50 Part A: Identify a coefficient, a variable, and a constant in this expression. (3 points) Part B: If Tyler works for 37 hours and opens 12 new credit accounts, how much does she earn? Show your work to receive full credit. Part C: If Tyler gets a raise and begins earning$11.25 per hour, would the coefficient, variable, or constant in the expression change? Why?

You know that Tyler paid $10.50 per hour , so in total she works 37 hours a week so 12 new accounts = 1=$15.00 12 * $15.00 =$180

for 37hours * 10.50 = $388.50 +$180=$568.50 +$50.00 = \$618.50

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:50 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:50 PM

### How many time does 12 go into 50

4 times (if you're dividing, there's going to be a remainder of 2)

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:47 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:47 PM