The perimeter of a square is 20 ft. if you increase the length of the square by 2 feet and decrease the width by 1 foot what is the area, in square feet, of the new figure?

QUESTION POSTED AT 03/12/2019 - 10:29 AM

A square has four equal sides a, so the perimeter is 4a.

The side of the square is 5 ft long.

The length is increased by 2 ft -> 5+2=7 ft.
The width is decreased by 1 ft -> 5-1=4 ft.

The new figure is a rectangle with the dimensions 4 ft x 7 ft.
The area of a rectangle is the product of the length and the width.

The area of the new figure is 28 ft².

Related questions

Suppose you have a coupon for a 20% discount. You buy a game that costs $38. The sales tax rate is 5.5%. Sales tax applies to the cost after the discount. What is the total cost of the game?$32.072 ≈ $32.07 20% of$38 is equal to $7.60$38 - $7.60 =$30.40
5.5% of $30.40 = 1.672$30.40 + $1.672 =$32.072

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:48 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:48 PM

Solve x 2 + 8x + 8 = 0 by completing the square.

X^2+ 8x+ 8= 0
⇒ (x+4 -2√2)(x+ 4+ 2√2)= 0
⇒ x= -4+ 2√2 or x= -4 -2√2

Final answer: x= -4+ 2√2 or x= -4 -2√2

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:47 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:47 PM

List three ways to classify triangles by side length

Equilateral were all 3 side lengths are the same length.

scalene triangle is where none of the side lengths are equal length.

isosceles triangle is when 2 sides are the same length.

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:45 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:45 PM

If you are increasing what is the percentage of $5 to$8

Given problem : You increased form 5 dollars to 8 dollars. Find the percentage increase of this given number. => Original number = 5 dollars => Increased number = 8 Dollars. First, let’s find how much did it increased => 8 – 5 = 3 – thus it increased 3 dollars which is more than 50% Let’s start solving to get the percentage. => 3 / 5 = 0.6 * 100 = 60% Thus, it increased for 60%. Lets check if we have the correct answer. => 5 * .6 = 3.

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:41 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:41 PM

Yolanda had 47 customers on saturday from 6pm to 7pm on monday from 5 pm to 6 pm she had 20 customers what is the amount of percentage decrease from saturday to monday

Yolanda had 47 customers on Saturday from 6 to 7 pm. Then on Monday she only had 20 customers from 5pm to 6pm. Question: Let’s find how much percentage rate did Yolanda’s customer’s decreased over time. Solution => Saturday = 47 customers. => Monday = 20 customer. Let’s start solcing => 47 – 20 = 27 There are 27 customer that were lost over time. => 27 / 47 = 0.57 * 100 = 57% Let’s try checking our answer: => 47 * .57 = 26.79 or round off to 27, since we rounded off also our percentage.

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:40 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:40 PM

Identify the number that does not have the same greatest common factor as the other three. Explain 16. 8. 24. 20.

20 does not have the same greatest commin factor because 16,24,8 all have 8 as the greatesr conmon factor but 20 had ten as the greatest common factor

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:40 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:40 PM

A fan is marked up 40% on the original price the original price was $20 what is thevnew price if the fan before sales tax 28 dollars is the new price ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:39 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:39 PM What is the perimeter of a square whose diagonal is 3 radical 2 Use trigonometry to get the side of the square. The diagonal of a square creates two right triangles. These right triangles are consistent - meaning their angles have 90, 45 and 45 degrees. Getting the length of the side can either be used a cosine or sine function, that is cos 45 = (3 radical 2)/x x = (3 radical 2)/cos 45 x = 6 The perimeter of the square is 4*sides. Therefore, P = 4*6 = 24 cm ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:39 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:39 PM There are 250 bricks used to build a wall that is 20 feet high. How many bricks will be used to build a wall that is 30 feet high/ It depends on how tall the bricks are and then divide it by feet if is lower than a foot multiply 12 and 30 then divide it by the measurement of the brick ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:39 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:39 PM The base and the height of a parallelogram are 18cm and 8cm.If both the base and height of the parallelogram are decreased by 50%, what is the area of the parallelogram? If the base is decreased by 50%, it becomes 9. We get this by simply multiply 18 * 0.5 If the height is decreased by 50%, it becomes 4. Again, we just do 8 * 0.5 The area of a parallelogram is base * height. 9 * 4 = 36 ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:37 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:37 PM How to position of the decimal point changes in an equation as you divide by increasing powers of 10 .00001=.0001=.001=.01=.1=1.=10.=100.=1000.=ect. ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:36 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:36 PM There are 12 inches in 1 foot. what fact family would you use to find the number of inches in 2 feet? So like you said there are 12 inches in a foot so we can set it up like this: ﻿x = 12 x is the feet and the variable is the inches so if u need to find 2 feet it would be 2x = 24 24 is the answer ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:36 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:36 PM Leigh has a piece of rope that is 6 2/3 feet long. how do you write 6 2/3 as a fraction greater than 1? Answer: Step-by-step explanation: we have Convert mixed number to an improper fraction Remember that ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:36 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:36 PM Math has a block. he uses one of the flat surfaces of the block to trace a triangle.what type of solid figure is Matts block? Triangular pyramid. is the block ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:34 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:34 PM 25 penalties decreased by 12% 25 penalties* (12/100)= 3 penalties. 25 penalties- 3 penalties= 22 penalties. The final answer is 22 penalties~ ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:34 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:34 PM A circle has a radius of 5 meters. What is the length of an arc of that circle that is captured by a central angle that measures 120°. Round your answer to the nearest hundredth. Here you go... The answer is 10/3π because Circumference=π x diameter = π x 2 x radius... ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:30 PM QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:30 PM Jacob bought company stock when it was$62.51 a share. In one year the stock increased to $79.56 a share. how much did the stock increase in one year? The stock increased$17.05 in one year

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:28 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:28 PM

Percent of change 4 ft to 5 ft

i think it is 25%. 5 minus 4= 1. then you do 1 divided by 4 because that is the number that you started with. you will get 25%

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:23 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:23 PM

Rachel cut a length of rope 4 and 1/3 meters into two pieces. The length of one piece of rope is 2 and 1/2 meters. what is the length of the second piece of rope

Just do     4 1/3 but first we need to make the fraction'd denominator the same. 6 is                               - 2 1/2  the common denominator. so:  4 2/6  =         3 8/6
--------                                                   - 2 3/6          - 2 3/6
----------          --------
1 5/6
1 5/6 meters long

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:17 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:17 PM

A baseball team played 154 regular season games. The ratio of the number of games they won to the number of games they lost was 5/2. How many games did they lose? Also, The lengths of the sides of a triangle are in the extended ratio 6:7:9. The perimiter of the triangle is 88cm. What are the lengths of the sides? Ireally need help since I wasn't in class to go over this.

A.
Let
5x = number of games won
2x = number of games lost
The total number of win and lose is 154. So
5x + 2x = 154
Solving for x,
7x = 154
x = 22

Therefore, the number of games won is 5*22=110 and the number of games lost is 2*22 is 44.

b.
Let
6x = first side of the triangle
7x = second side of the triangle
9x = third side of the triangle
The perimeter of a triangle is the total of all sides. So,
6x + 7x + 9x = 88
22x = 88
x = 4
Therefore, the three lengths of the side are 6*4=24, 7*4=28, and 9*4 = 36

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:11 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:11 PM

Please help me :) You are asked to find an experimental probability of rolling an even number on a number cube if you roll the cube 20 times. Which tools are appropriate? Choose exactly two answers that are correct. A. number cube with sides labeled 1 to 6 B. fraction tiles C. paper and pencil D. calculator

A and C. A to roll and C for recording the experiment

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:09 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:09 PM

If one apartment requires 36 square yards of carpeting, how many square yards of carpeting do 25 identical apartments require

There are numerous information's of immense importance already given in the question. Based on these information's the answer to the question can easily be found. Let us first write down all the information's given
Quantity of carpeting required for the apartment = 36 square yards
Number of similar apartments that need carpeting = 25
Number of yards required for
carpeting 25 identical apartments = (36 * 25) square yards
= 900 square yards
So 900 square yards of carpeting is required to carpet 25 similar apartments.

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:08 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:08 PM

The ratio of the perimeters of two rectangles is 4 to 9. The perimeter of the larger rectangle is 54 inches. What is the perimeter of the smaller rectangle? A. 13.5 inches B. 36 inches C. 121.5 inches D. 24 inches

First step up a proprotion.

Next, cross multiply. Cross multiplying is  ⇒ ad = bc

So, after cross multiplying we get:

Simplify both sides:

Divide both sides by 9:

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:06 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:06 PM

Tickets to a concert are available online for $20 each, plus a one-time handling fee of$1.75. The total cost is a function of the number of tickets bought. What function rule models the cost of the concert tickets ( t )? Evaluate the function for 6 tickets. a. 20t 1.75; $25.25 b. 1.75t 20;$25.25 c. 20t 1.75; $61.75 d. 1.75t 20;$61.75

ANSWERED AT 14/12/2019 - 06:02 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 06:02 PM

The relationship between altitude and the boiling point of a liquid is linear. an altitude of 8200 ft, the liquid boils at 203.34 F. At an altitude of 4700 ft, the liquid boils at 207.89 F. Write an equation giving the boiling point b of the liquid, in degrees Fahrenheit, in terms of altitude a, in feet. What is the boiling point of the liquid at 2100 ft?

Let x for the altitude and y for the temperature.

Determine the value of slope:
m = (y - y1)/(x - x1)

Given two points (8200, 203.34) and (4700, 207.89),
m = (207.89 - 203.34)/(4700 - 8200) = -0.0013

Make a linear equation for this case.
y - y1 = m(x - x1)
y - 203.34 = -0.0013(x - 8200)
y - 203.34 = -0.0013x + 10.66
y = -0.0013x + 214

At x = 2100 ft
y = -0.0013(2100) + 214 = 211.27 F

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:57 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:57 PM

The amount of a radioactive isotope decays in half every year. The amount of the isotope can be modeled by f(x) = 346(one half)x and f(1) = 173. What does the 173 represent? The starting amount of the isotope The amount of the isotope after one year The rate the isotope decreases The number of years that have passed

Option B is the correct option.

Step-by-step explanation:

If amount of a radioactive isotope decays in half every year and it can be modeled by then we have to tell what does f(1) = 173 represent.

In the formula given represents the half life of the isotope and 346 is the amount of isotope taken initially.

Therefore f(1) = 173 represents the amount of isotope remained after one year.

Option B is the correct answer.

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:57 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:57 PM

Kim purchased a $65.00 dress for 20% off. How much did she save? The best thing to do here is to find ten percent, and then double it. To do this, you divide the number you have by 10. 65.00/10= 6.50 Therefore, you've now got to multiply this by 2. 6.5*2= 13 Therefore, Kim saved$13 on the price of the dress.
Hope this helps :)

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:52 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:52 PM

The value of an antique car is modeled by the function V(x)=107,000(1.009)^ (2/3x) where x is the number of years since 2005. By what approximate percent rate is the value of the car increasing per year?

To get a percent rate, let the value of the car based on two consecutive years. The variable x represents a year. You can set any two numbers of year as long as they are consecutive; say x = 0 and x = 1.

Use the calculator to get instantly the values of V(x).
For V(x = 0)
V(x = 0) = 107,000(1.009)^[2/3(0)] = 107,000

For V(x = 1)
V(x - 1) = 107,000(1.009)^[2/3(1)] = 107,641

Another way of getting the percentage between two values is called the "relative change."
(107,641 - 107,000) / 107,000 = 0.0060 = 0.60%

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:52 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:52 PM

Identify the arc length of TV in terms of π. (image is attached) The answers for this question were: ≈0.67pi in., ≈1.83pi in., ≈3.67pi in., or ≈1.33pi in.

Use the formula of arc length that is
s = rθ
where s = arc length, r = radius, θ = angle (unit must be in radian)
Given r = 5 in and θ = 48°( π /180°) = (4/15)* π = 0.2667 π,
s = 5 in (0.2667π) = 1.333 π in

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:50 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:50 PM

A merry-go-round has a radius of 10 ft. To the nearest tenth of a foot, what distance does the merry-go-round cover when it rotates through an angle of 72°? For my first try, I got 62.9 as my answer, and it was marked wrong. I did this a second time, and got 12.6. I would like to check with anyone else to see if I got the answer right. The answers for this question were: 62.9, 12.6, 25.1, or 125.7

Yes, the correct answer is 12.6 ft.

Using the formula of arc length, that is
s = rθ
where s = arc length, r = radius, θ = angle (unit must be in radian)
With r = 10 ft and θ = 72 deg ( π/180 deg) = 1.26 rad,
s = (10)(1.26) = 12.6 ft

ANSWERED AT 14/12/2019 - 05:50 PM

QUESTION POSTED AT 14/12/2019 - 05:50 PM