Which of these statements is true for mating of wild animals in a natural setting? Wild animals have no preference for mates in a natural setting but show it in captivity. Wild animals never have any preference for mates. Wild animals always show preference for mates.

QUESTION POSTED AT 18/01/2020 - 05:53 AM

Answered by admin AT 18/01/2020 - 05:53 AM

The right answer for the question that is being asked and shown above is that: "Wild animals have no preference for mates in a natural setting but show it in captivity." The statement that is true for mating of wild animals in a natural setting is that wild animals have no preference for mates in a natural setting but show it in captivity.
Post your answer

Related questions

Biogeochemical cycles recycle water and natural elements throughout the biosphere to ensure that organisms do not run out of these substances. Thiobacillus denitrificans is a specialized species of bacteria that obtains its energy from carbon dioxide and inorganic compounds such as nitrogen in its environment. It is used in bioremediation of groundwater that contains excess nitrate. How does Thiobacillus denitrificans help bioremediate groundwater?

Thiobacillus denitrificans is a chemolithoautotrophic bacteria which can obtain energy from the oxidation of inorganic compounds like nitrogen, iron or sulphur in their environment. It is an autotrophic denitrifying bacteria that is used in the bioremediation of contaminated groundwater. The process of bioremediation is carried out by the process of denitrification.

Nitrate contamination of groundwater is of high-priority concern. In the process of denitrification by Thiobacillus denitrificans, pyrite acts as the electron donor. Other sulphur minerals also act as electron donors in the process of denitrification and help in bioremediation of the contaminated ground water. The bacteria has also been engineered for nitrate removal in water treatment systems also.

ANSWERED AT 20/02/2020 - 10:31 PM


QUESTION POSTED AT 20/02/2020 - 10:31 PM

How do natural disasters weaken a community’s social infrastructure? a. Social systems are unbalanced by the damage caused by natural disasters. b. Natural disasters tend to target the poorest members of a community. c. The number of natural disasters is increasing across the globe. d. Natural disasters can cause billions of dollars in property damage. Someone said A and someone said D. Does anyone know?? thanks :)

Answer;

Natural disasters can cause billions of dollars in property damage.

Explanation;

-Natural disasters are disasters that are caused by nature, not by human. they include; Earthquakes, tornadoes, hurricanes, tsunamis, volcano eruptions, floods, wildfires, etc. Natural disasters can cause billions of dollars in property damage. Systems are unbalanced by the damage caused by natural disasters. The social infrastructure of a community includes social assets such as schools, hospitals, prisons and community housing. Such places are damaged in natural disaster, adversely affecting the community.

ANSWERED AT 20/02/2020 - 10:41 AM


QUESTION POSTED AT 20/02/2020 - 10:41 AM

How to solve the problem or at least help me with setting up the problem.

okay you're going to take $1,500 dollars and times it by 0.10 to get how much was taken from her salary. 1500x0.10= 150.

Next you will take the amount you get and subtract it from $1,500. 1500-150=1350

After you get your answer you will take your new answer of 1350 and find what 20% is of that answer. 1350x0.20=270
1350+270=1620

You will then add 270 to her salary and that will be you answer. 1620

ANSWERED AT 20/02/2020 - 10:13 AM


QUESTION POSTED AT 20/02/2020 - 10:13 AM

Twenty-three is the haploid number of chromosomes in man True or False?

True twenty three hhhhhhhhhiiiiiiiiiiii your welcome

ANSWERED AT 19/02/2020 - 01:16 PM


QUESTION POSTED AT 19/02/2020 - 01:16 PM

__________ species reproduce rapidly in a new habitat due to the lack of parasites and predators that would naturally control their population growth. A) Invasive B) Isolated C) Native D) Reproductive

Hello there.

__________ species reproduce rapidly in a new habitat due to the lack of parasites and predators that would naturally control their population growth.

Answer: 
A) Invasive

ANSWERED AT 19/02/2020 - 12:48 AM


QUESTION POSTED AT 19/02/2020 - 12:48 AM

Which ot the following statement is true about catalysts?

You did not include the statements, but a catalyst speeds up enzymes

ANSWERED AT 19/02/2020 - 12:44 AM


QUESTION POSTED AT 19/02/2020 - 12:44 AM

What produces gametes in animals

Basic Meiosis. An important part of gamete production is meiosis. In this process, diploid cells get the karate chop to turn them into haploid cells. Although sperm and egg production differ in many ways, meiosis is critical to both processes.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 11:44 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 11:44 PM

The new coral animals grow in the same environment as the parent animal. explain why asexual reproduction us an advantage in this situation

Asexual reproduction has advantage in this situation since their offspring vary genetically + they can adapt or can live longer in frequent climate change.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 11:41 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 11:41 PM

Which gas is a source of natural groundwater pollutionim thinking its carbon

Radon gas is a radioactive product of he decay of naturally occurring uranium in the earths crust

Carbon is also naturally polluting

And natural gas and propane also pollute

ANSWERED AT 18/02/2020 - 11:38 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 11:38 PM

A student designs an experiment to see if detergent affects the growth of seeds. He sets up 10 seed pots. Five of the seed pots will receive a small amount of detergent in the soil and will be placed in the shade. The other five seed pots will not receive detergent and will be placed in the sun. All 10 seed pots will receive the same amount of water, the same number of seeds, and the same type of seeds. He allows the seeds to grow for two months and charts their growth every two days. What is wrong with his experiment? A) More than one variable is being tested. B) The student should have a larger number of pots. C) There is no way of measuring the outcome. D) There is no control set up.

Hello there!

A student designs an experiment to see if detergent affects the growth of seeds. He sets up 10 seed pots. Five of the seed pots will receive a small amount of detergent in the soil and will be placed in the shade. The other five seed pots will not receive detergent and will be placed in the sun. All 10 seed pots will receive the same amount of water, the same number of seeds, and the same type of seeds. He allows the seeds to grow for two months and charts their growth every two days. What is wrong with his experiment?

A) More than one variable is being tested.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:54 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:54 PM

Why can't animal cells experience turgidity?

Animal cells do not have a cell wall, only the cell membrane. Turgidity occurs when lots of water moves into a cell via osmosis causing the cell cytoplasm to expand and push against the cell wall. Since the animal cell does not have a cell it, the cell simply continues to expand until it bursts. 

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:45 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:45 PM

Animals utilize different reproductive strategies to guarantee the production of offspring. Earthworms are hermaphroditic. What unique reproductive characteristic do earthworms possess? a. They reproduce only by asexual means. b. They produce both eggs and sperm. c. They have gemmules that are fertilized by amoebocytes. d. They possess only male amoebocytes.

Animals utilize different reproductive strategies to guarantee the production of offspring. Earthworms are hermaphroditic. While earthworm possess the following characteristics
They produce both eggs and sperm.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:33 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:33 PM

1. Which of the following sets of terms could be used in a description of the peripheral nervous system? A. motor neuron, interneuron, sensory neuron B. brain, sensory neuron, myelin C. interneuron, spinal cord, autonomic D. somatic, brain, spinal cord 2. Which of the following is not a function of the human nervous system? A. regulating heartbeat B. listening to music C. moving oxygen from air into the blood D. signaling the diaphragm to contract 3. Which of the following correctly describes how nerve impulses move throughout the body? A. electrical trans

Q1. The answer is A. motor neuron, interneuron, sensory neuron

Sensory neuron receives signals from the environment and sends it to the central nervous system. Interneuron is the part of the central nervous system, it is found in the spinal cord where is involved in reflex action. In those reflex actions, the signal from sensory neuron is sent to interneuron and it sends it back to motor neuron which sends the signal to the effectors. In reflex actions signal is not sent to the brain because immediate reaction is necessary.


Q2. The answer is  
C. moving oxygen from air into the blood

The central nervous system is involved in 
regulating heartbeat, listening to music, signaling the diaphragm to contract. However, it is not involved in moving oxygen from air into the blood. Circulatory and respiratory systems are responsible for moving oxygen from air into the blood.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:29 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:29 PM

Which of the following statements about succession is not true? a. Succession is the cause of ecosystem destruction. b. Succession is a process that allows communities to recover from disruptive events. c. The process of succession is necessary to maintain and establish stable communities. d. Succession can follow both human and natural events.

Answer: a.  Succession is the cause of ecosystem destruction.

Explanation:

An ecological succession can be define as a change that occur in the biotic community of the ecosystem with respect to the changes that occur in the surrounding environmental factors with respect to time until the ecosystem attains stability.

Succession is the cause of the ecosystem destruction is not true about the succession this is because of the fact that an ecological succession is a natural process that aids in the development of the ecosystem instead of it's destroying it. It initiate to provide the stability to the living species and their surrounding environment.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:28 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:28 PM

Which of the following is a possible cost of using renewable resources? a. loss of animal species b. land degradation c. lower availability of freshwater d. all of the above

all of the above are a possible cost of using renewable resources, though loss of animals species is a negative factor but still it counts.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:27 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:27 PM

In a double-blind experiment, which of the following is true? A.The subjects are not told the purpose of the experiment. B.The experiments are conducted in a specially darkened and soundproof room to eliminate the influence of chance environmental variables. C.The experimenter does not know which subjects are in the treatment group. D.Neither the subjects nor the experimenter know who is in the treatment group. E.Each experimental subject is assigned to exactly two blocks.

Ans. Option (D).

A double-blind experiment can be defined as a scientific experiment, in which test information is masked from both experimenter and subjects or test group, until the result is obtained.

It is performed to get more accurate outcomes that can be otherwise influenced be observer bias or placebo effect.

Thus, the correct answer is option (D).

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:15 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:15 PM

One of the newest applications of cell technology is called cybrid embryos. This process involves replacing the nuclear material of an animal cell with human nuclear material. How might this process affect public policies about research by using stem cells?

Answer:

In such type of research, where human nuclear material is used for the development of an embryo. So the same policies and concerns are applied as it is about the use of human embryonic stem cell.

Many scientists spent there many years on such research and their work has been standstill because of laws about stem cell research. Some laws ban the use of such an application.

Example: Dickey Amendment.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 01:58 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 01:58 PM

Animals in the chaparral biome are not especially vulnerable to drought. True or false Im kind of guessing true but I want a second guess?

Don't second guess yourself. You got the answer correct, animals in the chaparral biome are not especially vulnerable to drought. Hope this hellps you and good luck.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 01:52 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 01:52 PM

A lightweight material is being tested for effectiveness in blocking ultraviolet (UV) rays from the sun that cause skin to burn and possibly develop skin cancer. Which method would be most helpful for testing this material? Choices: A)Use specialized equipment to measure how much UV light passes through stacks of one, five, or 20 layers of the material. B)Test the material in controlled natural settings by using natural UV light, and measure the UV light that passes through. C)Write a survey that asks people on beaches about their preferences for sunscreen and protective materials. D)Test the material in a lab setting by using humans and a variety of UV light sources, and develop a scale to measure the damage that is caused to human skin.

Answer:

The correct answer is statement B.

Explanation:

The UV rays refer to the radiation emitted from the Sun, which the Earth receives. These radiations exhibit a direct influence on human skin, these possess the tendency to produce mutations in human genome and are carcinogenic in characteristic.  

A lightweight substance can be examined in controlled natural environments with the application of natural UV light, like the skin cells that can be observed under two conditions, that is, in controlled condition, in which a skin cell is coated with lightweight material, and in experimental condition, in which skin cell is coated with lightweight substance.  

After exposing these cells to distinct ranges of UV rays, it will assist in finding an important conclusion considering the benefit of the lightweight substance in obstructing sunlight. The controlled cell will die as it is not able to withstand UV rays, while the experimental skin cell will either die or survive.  

In case, if it thrives then it can be deduced that the lightweight substance is efficient in preventing ultraviolet rays, and if it dies, then a lightweight substance is not efficient in preventing UV rays.  

Thus, testing the substance in a controlled natural setting by utilizing UV light, and measuring the UV light passing through would be the most appropriate approach for examining the substance.  

ANSWERED AT 18/02/2020 - 01:41 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 01:41 PM

My daughter needs help with science can someone help her? Which of the following is an example of a trend? the gradual warming of earths atmosphere over time the cyclic rising and falling of the tides. the phases of the moon the random assortment of coins in a jar. the fact that the sun rises and sets at different times during the day depending on the time of year is an example of a data trend true false predictable amounts of rainfall in each of the 4 seasons is an example of a pttern true false a trend exists when data shows consistent reqular repetitive form true false the amount of pollution in the nearby pond and the number of airplanes that fly over the pond have a non related relationship what will happen to the number of airplanes that fly over the pond as the amount of pollution increases?? increase decrease stay the same or responds randomly increase then decrease in a reqular pattern as the number of rabbits in a community goes up the number of foxes in the same community goes up this is an example of what type of realtionships? direct indirect cyclic non related the leaves of a tree turn a deeper shade of red each fall depending on the amount of certain chemicals in that tree the greater the amount of there chemicals present in the tree the more red the leaves will turn what kind of realtionship do the shade of red and the chemicals in the tree have?? non related cyclic indirect direct

#1) Which of the following is an example of a trend?

Answer: Out of all the options that are available the one that represents an example of a trend in science is the gradual warming of earth's atmosphere over time. The reason being that a trends is the most results that are presented going towards one direction opposed to another.

#2) The fact that the sun rises and sets at different times during the day depending on the time of year is an example of a data trend.

Answer: The statement presented above is false. The best way to represent a data trend is to look at the chart and look at the data points and see how they connect. The best question to use when identifying a trends is Why is it happening. A trend is often found when data consistently increases or decreases in response to a variable.

#3) Predictable amounts of rainfall in each of the 4 seasons is an example of a pattern.

Answer: The statement shown above is absolutely true. Because as stated in the statement it is predictable.

#4) A trend exists when data shows consistent regular repetitive form.

Answer: This statement is False. As previously explained a trend is when data consistently increases or decreases in response to a variable. A pattern is when data shows consistent, regular, and repetitive form.

#5) What will happen to the number of airplanes that fly over the pond as the amount of pollution increases?

Answer: Since the amount of pollution in the pond and the number of planes that fly by are not related the number of airplanes that fly over the pond will stay the same or will respond randomly.

#6) This is an example of what type of relationships?

Answer: According to the scenario that is presented above this would be a direct type of relationship since the number of rabbits in a community goes up the number of foxes in the same community also goes up.

#7) What kind of relationship do the shade of red and the chemicals in the tree have?

Answer:
This case would also be a direct type of relationship, because as the chemicals in the tree increases, the leaves of a tree turn a deeper shade of red.

I hope it helps, Regards.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 01:41 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 01:41 PM