Which statement is not true of greenhouse gases?

QUESTION POSTED AT 18/01/2020 - 07:39 AM

Answered by admin AT 18/01/2020 - 07:39 AM

The statement that is not true of greenhouse gases is :

 They are produced solely by human activities


Human activities such as: using hairspray, creating pollution, etc are worsened the condition of the greenhouse effect, it exists even before we did those things.


Explanation:

Emissions of gases by humans began to rise dramatically because of the economic Revolution and changes in land use. Several greenhouse gas emitting activities area unit currently essential to the worldwide economy and a elementary a part of trendy life.

Carbon dioxide from the burning of fossil fuels is that the largest single supply of gas emissions from human activities.

Though humans are the main cause of greenhouse effect.

Post your answer

Related questions

Twenty-three is the haploid number of chromosomes in man True or False?

True twenty three hhhhhhhhhiiiiiiiiiiii your welcome

ANSWERED AT 19/02/2020 - 01:16 PM


QUESTION POSTED AT 19/02/2020 - 01:16 PM

Which ot the following statement is true about catalysts?

You did not include the statements, but a catalyst speeds up enzymes

ANSWERED AT 19/02/2020 - 12:44 AM


QUESTION POSTED AT 19/02/2020 - 12:44 AM

The paths of global winds curve because of what is known as the _____. A. Coriolis Effect B. Ionosphere C. Greenhouse Effect D. Jet Stream

Answer:

A

Explanation:

i toke the test.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:30 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:30 PM

Which of the following statements about succession is not true? a. Succession is the cause of ecosystem destruction. b. Succession is a process that allows communities to recover from disruptive events. c. The process of succession is necessary to maintain and establish stable communities. d. Succession can follow both human and natural events.

Answer: a.  Succession is the cause of ecosystem destruction.

Explanation:

An ecological succession can be define as a change that occur in the biotic community of the ecosystem with respect to the changes that occur in the surrounding environmental factors with respect to time until the ecosystem attains stability.

Succession is the cause of the ecosystem destruction is not true about the succession this is because of the fact that an ecological succession is a natural process that aids in the development of the ecosystem instead of it's destroying it. It initiate to provide the stability to the living species and their surrounding environment.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:28 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:28 PM

In a double-blind experiment, which of the following is true? A.The subjects are not told the purpose of the experiment. B.The experiments are conducted in a specially darkened and soundproof room to eliminate the influence of chance environmental variables. C.The experimenter does not know which subjects are in the treatment group. D.Neither the subjects nor the experimenter know who is in the treatment group. E.Each experimental subject is assigned to exactly two blocks.

Ans. Option (D).

A double-blind experiment can be defined as a scientific experiment, in which test information is masked from both experimenter and subjects or test group, until the result is obtained.

It is performed to get more accurate outcomes that can be otherwise influenced be observer bias or placebo effect.

Thus, the correct answer is option (D).

ANSWERED AT 18/02/2020 - 02:15 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 02:15 PM

Animals in the chaparral biome are not especially vulnerable to drought. True or false Im kind of guessing true but I want a second guess?

Don't second guess yourself. You got the answer correct, animals in the chaparral biome are not especially vulnerable to drought. Hope this hellps you and good luck.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 01:52 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 01:52 PM

My daughter needs help with science can someone help her? Which of the following is an example of a trend? the gradual warming of earths atmosphere over time the cyclic rising and falling of the tides. the phases of the moon the random assortment of coins in a jar. the fact that the sun rises and sets at different times during the day depending on the time of year is an example of a data trend true false predictable amounts of rainfall in each of the 4 seasons is an example of a pttern true false a trend exists when data shows consistent reqular repetitive form true false the amount of pollution in the nearby pond and the number of airplanes that fly over the pond have a non related relationship what will happen to the number of airplanes that fly over the pond as the amount of pollution increases?? increase decrease stay the same or responds randomly increase then decrease in a reqular pattern as the number of rabbits in a community goes up the number of foxes in the same community goes up this is an example of what type of realtionships? direct indirect cyclic non related the leaves of a tree turn a deeper shade of red each fall depending on the amount of certain chemicals in that tree the greater the amount of there chemicals present in the tree the more red the leaves will turn what kind of realtionship do the shade of red and the chemicals in the tree have?? non related cyclic indirect direct

#1) Which of the following is an example of a trend?

Answer: Out of all the options that are available the one that represents an example of a trend in science is the gradual warming of earth's atmosphere over time. The reason being that a trends is the most results that are presented going towards one direction opposed to another.

#2) The fact that the sun rises and sets at different times during the day depending on the time of year is an example of a data trend.

Answer: The statement presented above is false. The best way to represent a data trend is to look at the chart and look at the data points and see how they connect. The best question to use when identifying a trends is Why is it happening. A trend is often found when data consistently increases or decreases in response to a variable.

#3) Predictable amounts of rainfall in each of the 4 seasons is an example of a pattern.

Answer: The statement shown above is absolutely true. Because as stated in the statement it is predictable.

#4) A trend exists when data shows consistent regular repetitive form.

Answer: This statement is False. As previously explained a trend is when data consistently increases or decreases in response to a variable. A pattern is when data shows consistent, regular, and repetitive form.

#5) What will happen to the number of airplanes that fly over the pond as the amount of pollution increases?

Answer: Since the amount of pollution in the pond and the number of planes that fly by are not related the number of airplanes that fly over the pond will stay the same or will respond randomly.

#6) This is an example of what type of relationships?

Answer: According to the scenario that is presented above this would be a direct type of relationship since the number of rabbits in a community goes up the number of foxes in the same community also goes up.

#7) What kind of relationship do the shade of red and the chemicals in the tree have?

Answer:
This case would also be a direct type of relationship, because as the chemicals in the tree increases, the leaves of a tree turn a deeper shade of red.

I hope it helps, Regards.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 01:41 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 01:41 PM

A yellow pea plant (Yy) and a green pea plant (yy) could not produce green offspring. true or false?

Answer: The given statement is False.

Explanation-

Yellow pea plant is a dominant trait ( represented by Y allele) over the green pea plant ( that is represented by y allele), which is a recessive trait. Green pea plant will be produced only when both the alleles are recessive that is with the genotype yy.

As per the question, genotypes of parents are Yy and yy. When they are crossed, they will produce 50% green pea plant. Refer punnett square.


ANSWERED AT 18/02/2020 - 12:41 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 12:41 PM

The offspring of two parents obtains a single copy of every gene from each parent True or False

The answer is ,,, False

ANSWERED AT 18/02/2020 - 12:18 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 12:18 PM

Dermatomes are skin segments that relate to sensory innervation regions of the spinal nerves. True False

The answer happens to be
true

ANSWERED AT 18/02/2020 - 12:15 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 12:15 PM

Which statement correctly compares seismic P-waves with seismic S-waves ? A. P-waves travel faster than S-waves and do not pass through Earth's liquid zones. B. P-waves travel slower than S-waves and dont not pass through Earth's Liquid zones. C. P-waves travel slower than S-waves and pass through Earths liquid zones . D. P-waves travel faster than S-waves and pass through Earth's liquid zones .

The answer is; D.

P-waves are compressional waves while S-waves are shear waves. P-waves are recorded first by seismographs before S-waves because they travel faster. The time difference in arrival between the P and S waves can be used to calculate the epicenter of an earthquake. S-waves are not able to be transmitted via liquid and gases, unline P-waves which pass through all media.


ANSWERED AT 18/02/2020 - 12:06 PM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 12:06 PM

Which of the following is not true concerning the layers of the earth?

The earths layers are uniform in thickness

ANSWERED AT 18/02/2020 - 11:41 AM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 11:41 AM

Musicians must train their muscles to play instruments, just as athletes must train their muscles to play sports. true or false? explain. Biology

Answer:

The answer to the question: Musicians must train their muscles to play instruments, just as athletes must train their muscles to play sports, is, false.

Explanation:

Musicians do not necessarily need to develop muscle mass in order to be able to play an instrument, because what they need is agility to be able to play them and their mental capacity, as well as their hearing skills. Instruments are usually pretty light, easy to handle, therefore to play them a musician only needs the agility of his/her fingers and limbs and his mental and sensitive abilities. Athletes abilities and skills do depend entirely on muscle mass as the power of their body, whether the rough, or refined skills, depend on the perfection of their muscle capacity. This is why the statement would be false.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 10:42 AM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 10:42 AM

Which is true for dehydration synthesis?

Answer:

Water molecules are produced as a byproduct.

Explanation:

ANSWERED AT 18/02/2020 - 10:29 AM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 10:29 AM

True or false: A cell in a multicellular organism must be able to carry out all of the functions necessary for life in order for the organism to survive

I'm gonna say false because it is one cell in a multicellular meaning different parts have different functions

ANSWERED AT 18/02/2020 - 09:52 AM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 09:52 AM

Dietary fats supply the majority of the body's energy needs during rest. true or false.

I'm pretty sure the answer is true. All fat turns into energy.

ANSWERED AT 18/02/2020 - 07:24 AM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 07:24 AM

The hydrosphere is comprised of _____. a. -land masses, such as mountains and hills b. -gases, such as hydrogen and nitrogen c. -microscopic particles found in living organisms d. -bodies of water, such as oceans and lakes

Correct answer: D) Bodies of water, such as oceans and lakes

Hydrosphere is composed of the liquid water component of the earth surface. It consists of oceans, lakes, ponds, rivers etc. It incorporates water on the surface of the planet and underground and in the air.

It covers approximately 70% of the earth surface and it provide home and shelter to many plants and animals which are found in the water.



ANSWERED AT 18/02/2020 - 04:31 AM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 04:31 AM

Mining has only short term effects on earth. True or false??

Correct answer: False

Mining has both long term and short term effect on the earth. It totally depends on the type of mining and where the mining is done. Some non-fuel material mining does not cause any harm to the environment.

But the extraction and mining of metal and minerals release lots of toxic substances. If these substances leak into the environment it can cause great harm to the plants and animals living there in that ecosystem and it may last forever.

Hence, the correct answer would be false. It may have short term effect and long term effect.



ANSWERED AT 18/02/2020 - 03:23 AM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 03:23 AM

The coyote (canis latrans) is found across North America which makes it a specialist species. true or false

its super False broooooo

ANSWERED AT 18/02/2020 - 01:17 AM


QUESTION POSTED AT 18/02/2020 - 01:17 AM

Which of the following is not true of water? a) it has cohesive properties b) it is polarc) it's evaporation helps regulate body temperature. d) it is a relatively poor solvent I'm thinking it's D. am I correct?

You are 100% correct when you say it is D, all other things are true except for the part about water being a poor solvent. Water is also called the universal solvent as many substances dissolve in water

ANSWERED AT 17/02/2020 - 05:55 PM


QUESTION POSTED AT 17/02/2020 - 05:55 PM

Use the Law of Syllogism to draw a conclusion from the two given statements. If you exercise regularly, then you have a healthy body. If you have a healthy body, then you have more energy. You have more energy. If you do not have more energy, then you do not exercise regularly. If you exercise regularly, then you have more energy. You have a healthy body. ...?

The correct answer for this question would be the third option. Using the Law of Syllogism, the conclusion that can be drawn from the two given statements is that, if you exercise regularly, then you have more energy. The use of syllogism is the kind of reasoning wherein a conclusion is being drawn from two given propositions. Hope this answer helps.

ANSWERED AT 16/02/2020 - 06:42 PM


QUESTION POSTED AT 16/02/2020 - 06:42 PM