A group of campers hiked for 5 3/4 hours today and 6 3/4 hours yesterday. How many hours did they hike in all?

QUESTION POSTED AT 06/12/2019 - 03:36 PM

Answered by admin AT 06/12/2019 - 03:36 PM

First you can turn the fractions into improper fractions.
5 3/4 = 23/4    6 3/4= 27/4 
Add numerators, denominators stay the same.
23 + 27= 50
50/4
You can either leave it or simplify
Simplified:
50/4 = 12 1/2
:)


Post your answer

Related questions

Candice spent 5 1/4 hours doing her homework. Her brother, Ronald, spent 1/2 that number of hours doing his homework. How many hours did Ronald spend on his homework?

Answer:  Ronald spent 2\dfrac{5}{8} hours on his homework.

Step-by-step explanation: Given that Candice spent 5\dfrac{1}{4} hours doing her homework. Her brother, Ronald, spent half of that number of hours doing his homework.

We are to find the number of hours that Ronald spent on his homework.

Since Ronald spent half of the time as his brother Candice, so the number of hours that Ronald spent on his homework is given by

H_r=\dfrac{1}{2}\times5\dfrac{1}{4}=\dfrac{1}{2}\times\dfrac{21}{4}=\dfrac{21}{8}=2\dfrac{5}{8}.

Thus, Ronald spent 2\dfrac{5}{8} hours on his homework.

ANSWERED AT 28/01/2020 - 01:07 AM


QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 01:07 AM

A painter takes 2 3/5 hours to paint a wall. How many hours will the painter take to paint 8 walls if she works at the same rate?

Answer:

20\frac{4}{5} hours.

Step-by-step explanation:

We have been given that a painter takes 2 3/5 hours to paint a wall. We are asked to find the time taken by painter to paint 8 walls.

To find time taken by painter to paint 8 walls, we will multiply time taken to paint one wall by 8 as:

\text{Time taken to paint 8 walls}=8\times 2\frac{3}{5}

First of all, we will convert our given mixed fraction into improper fraction as shown below:

2\frac{3}{5}=\frac{2\times 5+3}{5}=\frac{10+3}{5}=\frac{13}{5}

\text{Time taken to paint 8 walls}=8\times \frac{13}{5}

\text{Time taken to paint 8 walls}=\frac{8\times 13}{5}

\text{Time taken to paint 8 walls}=\frac{104}{5}

\text{Time taken to paint 8 walls}=\frac{20\times 5+4}{5}

\text{Time taken to paint 8 walls}=20\frac{4}{5}

Therefore, the painter will take 20\frac{4}{5} hours to paint 8 walls.

ANSWERED AT 28/01/2020 - 01:06 AM


QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 01:06 AM

Which ratio is equivalent to 14/21 2/7 2/3 1/7 3/4

The correct answer here is 2/3

That is because 7 doubled is 14 and 7 multiplied by 3 is 21.

ANSWERED AT 28/01/2020 - 12:46 AM


QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 12:46 AM

If a worker is paid $8.16 per hour and works 8.5 hours in one week, how much is he or she paid for that week?

Yes It is 69.36. Just multiply the 2 numbers.

ANSWERED AT 28/01/2020 - 12:37 AM


QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 12:37 AM

Marcus spent 10 hours doing his homework last week. This eek he spent 11 hours doing his homework. He say he spent 110% more time doing homework this week. Is he correct? how do i justify

How much extra hours did he spent doing his homework between last week and this week:
11-10= 1 hour
Extra hour over original hour x 100% will be the percentage of extra time he did his homework:
1/10 x 100% = 10%
Therefore, he is not correct.

ANSWERED AT 28/01/2020 - 12:35 AM


QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 12:35 AM

The time, T, for a car to travel from Macon to Atlanta is inversely proportional to the speed, R. If it takes 1.75 hours to travel between the two cities at 55 mph, find (in hours) the time to travel between the two cities at 70 mph. It would take ____ hours to travel from Macon to Atlanta. Round your answer to two decimal places.

As the time and the speed are inversely proportional:
1.75  : t  = 70 : 55
70 t = 1.75 · 55
70 t = 96.25
t = 96.25 : 70 = 1.375 ≈ 1.38 ( rounded to 2 decimal places )
It would take 1.38 hours   to travel from Macon to Atlanta.

ANSWERED AT 28/01/2020 - 12:34 AM


QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 12:34 AM

What will most likely be the effect on the test scores of students if the number of hours they play games online increases

If the number of hrs they play games online increases, that just means they are leaving less time to study for tests...so their test scores will decrease.

ANSWERED AT 28/01/2020 - 12:33 AM


QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 12:33 AM

If f(x) is the total number of bacteria present in a sample after x hours, which of the following statements best describes the meaning of f(2) = 12? The total number of bacteria present in the sample after 12 hours is 2. The total number of bacteria present in the sample after 6 hours is 2. The total number of bacteria present in the sample after 2 hours is 12. The total number of bacteria present in the sample after 6 hours is 12.

Answer:

Option C is correct that is The total number of bacteria present in the sample after 2 hours is 12.

Step-by-step explanation:

Given: f(x) is a function which gives total no of bacteria present in sample after x hours.

So, f(c) = 12 means 12 bacteria present in a sample after 2 hours.

Therefore, Option C is correct that is The total number of bacteria present in the sample after 2 hours is 12.

ANSWERED AT 27/01/2020 - 11:54 PM


QUESTION POSTED AT 27/01/2020 - 11:54 PM

An engraving machine costs $28,000 with a residual value of $1,900. The machine is expected to have a useful life of 150,000 hours. The machine is used 15,000 hours the first year and21,000 hours the second year. Calculate the depreciation expense for year two and show your work.

Depreciation is the process of a business body to allocate an assets cost over its duration of services or useful time in use. You can use the formula of Straight line method which the quotient of the difference of original cost of assets and the scrap value and the estimated life of assets. So in calculating the engraving machines has a 1.5k of yearly depreciation so 3K and more is the 2 year depreciation of its use. 

ANSWERED AT 27/01/2020 - 01:44 AM


QUESTION POSTED AT 27/01/2020 - 01:44 AM

12/5 as a decimal using long division? A: 1.2 B: 2.4 C:2.6 D: 3/4

I believe it's B. If I'm wrong tell me so I can see what I did wrong.

ANSWERED AT 27/01/2020 - 01:39 AM


QUESTION POSTED AT 27/01/2020 - 01:39 AM

Which relationships could have a negative correlation? Check all that apply. number of hours on video games and test scores speed of a car and minimum stopping distance average running speed and total race time adult’s head circumference and age outside temperature and amount of a heating bill

Number of hours on video games and test scores? Negative correlation (more hours playing less hours studying)

speed of a car and minimum stopping distance? Positive correlation (the higher the speed the bigger the stopping distance)

average running speed and total race time? Negative correlation (higher speed less time)

adult’s head circumference and age? Not correlation

outside temperature and amount of a heating bill? Negative correlation (higher temperature less heating used)

ANSWERED AT 27/01/2020 - 01:33 AM


QUESTION POSTED AT 27/01/2020 - 01:33 AM

A boat makes a 120-mile trip downstream in 3 hours but makes the return trip in 4 hours. what is the rate of the boat in still water?

Let b equal the speed of the boat in still water.
Let c equal the speed of the current.
Going downstream, we can write the equation:
b+c=\frac{120}{3}
which can be rearranged to:
3b + 3c = 120 ............(1)
Going upstream, we can write the equation:
b-c=\frac{120}{4}
which can be rearranged to:
4b - 4c = 120 .............(2)
Multiplying equation (1) by 4, and multiplying equation (2) by 3 we get:
12b + 12c = 480 ........(3)
12b - 12c = 360 .........(4)
Adding equations (3) and (4) results in the following equation:
24b = 840
b=\frac{840}{24}=35\ mph


ANSWERED AT 27/01/2020 - 12:33 AM


QUESTION POSTED AT 27/01/2020 - 12:33 AM

The dot plots below show the ages of students belonging to two groups of painting classes: a dot plot shows two divisions labeled group a and group b. the horizontal axis is labeled as age of painting students in years. group a shows 1 dot at 9, 7 dots at 10, 8 dots at 15, 8 dots at 17, and 6 dots at 19. group b shows 6 dots at 10, 5 dots at 14, 6 dots at 18, 5 dots at 25, 4 dots at 28, and 4 dots at 29. based on visual inspection, which group most likely has a lower mean age of painting students? explain your answer using two or three sentences. make sure to use facts to support your answer.

Group A:
1 dot at 9:     1 x    9 =     9
7 dots at 10: 7 x 10 =   70
8 dots at 15: 8 x 15 = 120
8 dots at 17: 8 x 17 = 136
6 dots at 19: 6 x 19 = 114

Mean: (9+70+120+136+114) / (1+7+8+8+6) = 449/30 = 14.97

Group B:
6 dots at 10: 6 x 10 = 60
5 dots at 14: 5 x 14 = 70
6 dots at 18: 6 x 18 = 108
5 dots at 25: 5 x 25 = 125
4 dots at 28: 4 x 28 = 112
4 dots at 29: 4 x 29 = 116

mean: (60+70+108+125+112+116) / (6+5+6+5+4+4) = 591 / 30 = 19.70

The group that has a lower mean age of painting students is Group A. Its mean is 14.97 or 15 years of age.

ANSWERED AT 26/01/2020 - 11:48 PM


QUESTION POSTED AT 26/01/2020 - 11:48 PM

Carlos and maria drove a total of 217 miles in 4.1 hours. carlos drove the first part of the trip and averaged 52 miles per hour. maria drove the remainder of the trip and averaged 54 miles per hour. for approximately how many hours did maria drive? round your answer to the nearest tenth if necessary.

C = hours Carlos drove, M = hours Maria drove.
52*C+54*M = 217
C = 4,1-M
52*(4,1-M)+54M = 217
213,2-52M+54M = 217
217-213,2 = 54M-52M
3,8 = 2M
M = 1,9
Maria drove 1,9h.

ANSWERED AT 26/01/2020 - 11:46 PM


QUESTION POSTED AT 26/01/2020 - 11:46 PM

On the freeway, it is unsafe to drive too slowly or too quickly. the safest driving speeds on the freeway near allan’s town were scientifically determined to be between the minimum and maximum speeds (in miles per hour) according to the equation |x – 55| = 4.2. which equation can be used to determine the maximum safe driving speed?

|x – 55| = 4.2

where x is the speed.

-4.2 < x - 55 < 4.2

-4.5 + 55 < x < 55 -4.2

50.8 < x < 59.2

The upper boundary for x is 59.2 

The speed must be in the range  55 - 4.2 to 55 + 4.2.

ANSWERED AT 26/01/2020 - 11:12 PM


QUESTION POSTED AT 26/01/2020 - 11:12 PM

The odometer shows a palindromic number, a number that is the same written forwards and backwards. Two hours later the number is palindromic again. How fast was the car going, if the first number was 15,951 miles?

55 MPH.

Here's my thinking.

I started with the premise that an average speed is about 60 MPH. Well, that means in one hour, you would have driven 60 miles. In another hour, that's 120 miles. So, I added 120 to 15,851.

15, 951

+   120

-------------

16, 071

But, I'm looking for a palindromic number that's close to that. And, sure enough, there IS such a number: 16, 061.

That would mean that you traveled 110 miles:  (16,061 - 15,951)

Plug this data into the formula:   S = D/T  (Speed = distance divided by time)

S = 110/2

S = 55 (MPH)

-------------------------

Pretty cool, huh?

       


ANSWERED AT 26/01/2020 - 11:04 PM


QUESTION POSTED AT 26/01/2020 - 11:04 PM

Express 150 minutes and 3 1/2 hours asa ratio in its lowest term

150 minutes  :   3  1/2 hours

3  1/2 hours = 3.5 hours = 3.5 * 60 = 210 minutes

150 minutes  :   3  1/2 hours =  150 minutes  :   210 minutes

= 150:210

= 15 : 21

= 5 : 7

ANSWERED AT 26/01/2020 - 10:43 PM


QUESTION POSTED AT 26/01/2020 - 10:43 PM

A board that measures 3/4 feet long is cut into 6 equal pieces. What is the length of each piece?

1.5 inches. just do 9 divided by 6

ANSWERED AT 26/01/2020 - 10:33 PM


QUESTION POSTED AT 26/01/2020 - 10:33 PM

Show answer in lowest terms 1/3 x 3/4=

Multiply the numerators and the denominators

1 x 3 = 3

3 x 4 = 12

3/12

Both can be divided by 3

3/3 = 1

12/3 = 4

1/4

ANSWERED AT 26/01/2020 - 10:27 PM


QUESTION POSTED AT 26/01/2020 - 10:27 PM

Jim earns a regular hourly rate of $5 and a premium hourly rate of $6. He worked 45 hours last week. What is his gross pay?

The premium is the overtime.

Total time = 45 hours.

40 hours of regular time at $5, and 5 hours of overtime.
 
Total = 40*5 +  5 * 6 =  200 + 30 =  $230

ANSWERED AT 26/01/2020 - 10:18 PM


QUESTION POSTED AT 26/01/2020 - 10:18 PM

Rodney needs $90 to buy a fish tank. he has saved $35 and plans to work as a babysitter to earn $5 per hour. which inequality shows the minimum number of hours, n, that rodney should work as a babysitter to earn enough to buy the fish tank

N = number of hours.

$5 per hour, total = 5*n = $5n

Since $35 has been saved. 

The amount saved plus the amount got from baby sitting should be greater or equal to the $90 cost.

5n + 35 ≥ 90

5n ≥ 90 -35

5n ≥ 55

n ≥ 55/5

n ≥ 11

So Rodney should baby sit for at least 11 hours, that is 11 and above.

ANSWERED AT 26/01/2020 - 09:33 PM


QUESTION POSTED AT 26/01/2020 - 09:33 PM

A culture started with 1000 bacteria. after 2 hours it grew to 1200 bacteria. predict how many bacteria will be present after 13 hours. round your answer to the neares whole number

The answer is 2300 because the climbing rate is 100 bacteria per hour. so times 100 and 13 and u get 1300 and u have to add that to the a 1000

ANSWERED AT 26/01/2020 - 08:51 PM


QUESTION POSTED AT 26/01/2020 - 08:51 PM

Patrick works a 40-hour week at $10.50 an hour with time and a half for overtime. last week he worked 45 hours. what were his total earning for the week ?

If he earn half of $10.50 an hour after his assigned 40 hours. Then it will be (40x10.5)+5(10.5x1.5)= $498.75

ANSWERED AT 26/01/2020 - 12:22 AM


QUESTION POSTED AT 26/01/2020 - 12:22 AM

I will go to the mall if and only if i get paid today. determine the conditions that will make the biconditional true.a. it is true if i go to the mall and i get paid. it is true if i go to the mall and i don’t get paid.b. it is true if i go to the mall and i get paid. it is true if i don’t go to the mall and i don’t get paid.c. it is true if i go to the mall and i don’t get paid. it is true if i don’t go to the mall and i don’t get paid.d. it is true if i go to the mall and i get paid. it is true if i don’t go to the mall and i get paid.

Answer:

B. It is true if I go to the mall and I get paid. It is true if I don’t go to the mall and I don’t get paid.

Step-by-step explanation:

"If and only if" in mathematics, logic, and philosophy is a form of expression for a theorem: If A then B, and if B then A; or A if and only if B. That is, when these words are used they present a biconditional situation, where one thing happens only as a result of something else.

Based on this, we can say that in the phrase "Iwill go to the mall if and only if i get paid today" means "It's true if I go to the mall and get paid. It's true if I don't go to the mall and I'm not paid out."

ANSWERED AT 26/01/2020 - 12:20 AM


QUESTION POSTED AT 26/01/2020 - 12:20 AM