# Carlota has 3/4 ton of mulch she is going to divide evenly among 5 flower beds. How much mulch will each flower bed contain? Please show work

QUESTION POSTED AT 06/12/2019 - 01:58 PM

The first thing to do is to turn 5 into a fraction.
5 = 5/1

Now it is just a simple fractional division question:
3/4 / 5/1

With fractional division, all you do is switch around the fraction that is on the right and turn the divide sign into a multiplication sign:
3/4 X 1/5

Now you simply multiply the numerators together, and the denominators together:
3 X 1 = 3
4 X 5 = 20

3/20.

Each flower bed will contain 3/20 of a ton of mulch.

## Related questions

### Thomas works for a company that occupies a large campus. Every workday, he orders a cup of coffee on campus, and the $1.50 cost is automatically deducted from his paycheck. If Thomas visits the coffee shop 13 times, what will the net change in his paycheck be? Answer: When Thomas visits the coffee shop 13 times than the change in his paycheck be is$19.5 .

Step-by-step explanation:

As given

Thomas works for a company that occupies a large campus.

Every workday, he orders a cup of coffee on campus, and the $1.50 cost is automatically deducted from his paycheck. If Thomas visits the coffee shop 13 times . Thus Net change in Thomas paycheck = 13 × Cost per deduction from paycheck Put all the values in the above Net change in Thomas paycheck = 13 × 1.50 =$ 19.5

Therefore when Thomas  visits the coffee shop 13 times than the  change in his paycheck be is $19.5 . ANSWERED AT 28/01/2020 - 01:11 AM QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 01:11 AM ### A painter takes 2 3/5 hours to paint a wall. How many hours will the painter take to paint 8 walls if she works at the same rate? Answer: hours. Step-by-step explanation: We have been given that a painter takes 2 3/5 hours to paint a wall. We are asked to find the time taken by painter to paint 8 walls. To find time taken by painter to paint 8 walls, we will multiply time taken to paint one wall by 8 as: First of all, we will convert our given mixed fraction into improper fraction as shown below:      Therefore, the painter will take hours to paint 8 walls. ANSWERED AT 28/01/2020 - 01:06 AM QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 01:06 AM ### Lines which are drawn on a map or a globe to show the heights of given specific areas are called?? It's longitude and latitude. ANSWERED AT 28/01/2020 - 01:02 AM QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 01:02 AM ### !!!!!!HELP!!!!!! WORTH 22 POINTS. OG and OH divide straight angle FOJ into three angles whose measures are in the ratio 4: 3: 2. Find the measurement of angle FOG (all the mentions to FOJ, FOG, GOH, HOJ refer to the angles) FOJ = 180 FOJ = FOG + GOH + HOJ [make the drawing to see this clearly] FOG = 2 (HOJ) GOH = 3 (HOJ)/2 HOJ = HOJ 2 (HOJ) + 3(HOJ)/2 + HOJ = 180 4.5 HOJ = 180 HOJ = 180/4.5 HOJ = 40 FOG = 2(40) = 80 Answer: angle FOG measures 80 degrees. ANSWERED AT 28/01/2020 - 01:02 AM QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 01:02 AM ### Which ratio is equivalent to 14/21 2/7 2/3 1/7 3/4 The correct answer here is 2/3 That is because 7 doubled is 14 and 7 multiplied by 3 is 21. ANSWERED AT 28/01/2020 - 12:46 AM QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 12:46 AM ### A six-sided number cube labeled 1 through 6 is rolled two hundred times and even number is Rolled 115 times. compare the probability of rolling an even number with the relative frequency of rolling an even number and give us the best description of this situation About 58 percent of the time. ANSWERED AT 28/01/2020 - 12:46 AM QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 12:46 AM ### A balloon rising at a constant rate will rise farther in 60 seconds than in 45 seconds. Which inequality shows this in function notation? Call f(t) the function that gives the rise of the balloon; then the statment translate to: f(60) > f(45) ANSWERED AT 28/01/2020 - 12:43 AM QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 12:43 AM ### (28 ⋅ 3−5 ⋅ 60)−2 ⋅ 3 to the power of negative 2 over 2 to the power of 3, whole to the power of 4 ⋅ 228) Write your answer in simplified form. Show all of your steps. Can anyone help? Rember to use the rules of p.e.m.d.a.s ANSWERED AT 28/01/2020 - 12:43 AM QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 12:43 AM ### Steve uses an app that shows him how many kilometers he has run to prepare for a marathon. The app said he ran 6.436 kilometers. He wants to post online how many miles he ran. Steve ran ___ miles. (1 mile = 1.609 kilometers) ## Answer: The number of miles Steve ran is: 4 miles. ## Step-by-step explanation: Steve uses an app that shows him how many kilometers he has run to prepare for a marathon. The app said he ran 6.436 kilometers. Now, we will use the conversion to find the number of kilometers in miles. The conversion is: 1 mile = 1.609 kilometers i.e. 1 kilometers= 1/1.609 miles. Hence, 6.436 kilometers= 6.436/1.609 miles i.e. 6.436 kilometers= 4 miles. ANSWERED AT 28/01/2020 - 12:42 AM QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 12:42 AM ### If a worker is paid$8.16 per hour and works 8.5 hours in one week, how much is he or she paid for that week?

Yes It is 69.36. Just multiply the 2 numbers.

ANSWERED AT 28/01/2020 - 12:37 AM

QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 12:37 AM

### If 4/7 of a ton of concrete covers 7/8 of a bridge, how many tons of concrete are required to cover the entire bridge

1/2

Step-by-step explanation:

ANSWERED AT 28/01/2020 - 12:15 AM

QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 12:15 AM

### The following graph shows the number of times a commercial is planned to appear on TV with respect to the number of weeks since the advertising contract has been signed. Approximately how many times is the commercial scheduled to appear in a given week? A.3times B.4.5times C.12times D.18times

If it appeared 36 times in 8 weeks...
36/8 = 4.5 times per week

ANSWERED AT 28/01/2020 - 12:12 AM

QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 12:12 AM

### If side a measures 90 feet and side b measures 120 feet, how many feet of flowers will be planted along side c, the hypotenuse of the triangle? Show your work and explain your reasoning.

A^2 + b^2 = c^2...a and b are the legs and c is the hypotenuse
90^2 + 120^2 = c^2
8100 + 14400 = c^2
22500 = c^2.....take the sq rt of both sides...this gets rid of the ^2
sq rt 22500 = c
150 = c

so side a = 90 ft, side b = 120 ft, and side c = 150 ft

this is called the pythagorean theorem and it only works on right triangles

ANSWERED AT 28/01/2020 - 12:09 AM

QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 12:09 AM

### For the given quadratic equation convert into vertex form, find the vertex, and find the value for x = 6. Show your work.

Vertex form is just completeing th square

y=-2x^2+2x+2
first isolate the x terms
y=(-2x^2+2x)+2
undistribute the coefieicne infont of x^2 term
y=-2(x^2-x)+2
take 1/2 of -1 and square it (-1/2 sqared=1/4)
y=-2(x^2-x+1/4-1/4)+2
complete the square
y=-2((x-1/2)^2)-1/4)+2
y=-2(x-1/2)^2+1/2+2
y=-2(x-1/2)^2+2.5

in form
y=a(x-h)^2+k
vertex=(h,k)
y=-2(x-1/2)^2+2.5
vertex is (0.5,2.5)

for x=6
input 6 for x and evaluate
y=-2(6)^2+2(6)+2
y=-2(36)+12+2
y=-72+14
y=-58

for x=6, the value is -58

the vertex form is
y=-2(x-1/2)^2+2.5
vetex is (0.5,2.5)

ANSWERED AT 28/01/2020 - 12:08 AM

QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 12:08 AM

### The edge of each cube used to build this rectangular prism is 1/3 inch long. Which equation shows the volume of the prism, in cubic inches?

(3/3 · 2/3 · 3/3) in.^3 =23 in.^3

ANSWERED AT 28/01/2020 - 12:03 AM

QUESTION POSTED AT 28/01/2020 - 12:03 AM

### Vineet solved a system of equations by substitution. In his work, he substituted an expression for one of the variables and solved for the value of the other. This resulted in the equation 7 = 9. What can Vineet conclude? The solution to the system is (7, 9). The system of equations does not have a solution. The work must be incorrect because it is not possible to get this equation. The system of equations has infinitely many solutions.

Vineet can conclude that:
B ) the system of equations does not have a solution.

ANSWERED AT 27/01/2020 - 11:59 PM

QUESTION POSTED AT 27/01/2020 - 11:59 PM

### 1. which of the following lists is ordered from least to greatest ? A. -1.5, -2, 0, 2/5, 3/4 B. -2, -1.5, 0, 3/4, 2/5 C. -2, -1.5, 0, 2/5, 3/4 D. |-1.5|, -2, 0, 2/5, 3/4 2. If r=12.5 and s= |-13|, which of the following is not true ? A. r=s B. r greater than s C. r less than or equal to D. r greater than or equal to 3.

1.
B becacause is the only with logic

2.
A because it is imposible to r = s

ANSWERED AT 27/01/2020 - 11:59 PM

QUESTION POSTED AT 27/01/2020 - 11:59 PM

### Type the correct answer in the box. Assume that π = 3.14, and round your answer to the nearest integer. The figure shows an aerial view of a playground. If David runs around the field three times, he covers a distance of (BLANK) yards.

Step-by-step explanation:

Given: Central angle = 280°

The length of arc with central angle x and radius r is given by :- Total distance = 171 +45 = 216 yards

Now, if David runs around the field three times, he covers a distance = ANSWERED AT 27/01/2020 - 11:26 PM

QUESTION POSTED AT 27/01/2020 - 11:26 PM

### Simplify -4/3 divided by 2/-6 answer??

Hello,

To divide a fraction by another fraction means multiplying this fraction by the opposite of the other fraction. Thus, we have :

-4/3 ÷ 2/-6 = -4/3 * -6/2 = 24/6 = ( 24 ÷ 6 ) / ( 6 ÷ 6 ) = 4/1 = 4

Bye :)

ANSWERED AT 27/01/2020 - 11:16 PM

QUESTION POSTED AT 27/01/2020 - 11:16 PM

### Tracy needs to find the length and width of the equipment storage room where she works. the room is 3 meters longer than it is wide. Its perimeter is 18 meters. Find the width in meters.

Perimeter = 2 · width + 2· lenght
W = L - 3
18 = 2 · ( L - 3) + 2 · L
18 = 2 L - 6 + 2 L
18 + 6 = 4 L
24 = 4 L
L = 24 : 4 = 6 m
W = 6 - 3 = 3 m
The width is 3 m.

ANSWERED AT 27/01/2020 - 11:13 PM

QUESTION POSTED AT 27/01/2020 - 11:13 PM

### An engraving machine costs $28,000 with a residual value of$1,900. The machine is expected to have a useful life of 150,000 hours. The machine is used 15,000 hours the first year and21,000 hours the second year. Calculate the depreciation expense for year two and show your work.

Depreciation is the process of a business body to allocate an assets cost over its duration of services or useful time in use. You can use the formula of Straight line method which the quotient of the difference of original cost of assets and the scrap value and the estimated life of assets. So in calculating the engraving machines has a 1.5k of yearly depreciation so 3K and more is the 2 year depreciation of its use.

ANSWERED AT 27/01/2020 - 01:44 AM

QUESTION POSTED AT 27/01/2020 - 01:44 AM

### 12/5 as a decimal using long division? A: 1.2 B: 2.4 C:2.6 D: 3/4

I believe it's B. If I'm wrong tell me so I can see what I did wrong.

ANSWERED AT 27/01/2020 - 01:39 AM

QUESTION POSTED AT 27/01/2020 - 01:39 AM

### Vineet solved a system of equations by substitution. in his work, he substituted an expression for one of the variables and solved for the value of the other. this resulted in the equation 7 = 9. what can vineet conclude? (a)the solution to the system is (7, 9). (b)the system of equations does not have a solution. (c)the work must be incorrect because it is not possible to get this equation. (d)the system of equations has infinitely many solutions.

The correct option is (b) The system of equations does not have a solution.

Step-by-step explanation:

Let us understand this with the help of an example:

Consider the equations: ......(1)

and ......(2)

Now, solve this with the help of substitution method as shown:

The equation (1) can be written as:

x = 1 - y

Substitute x = 1 - y in equation (2).

9(1 - y)+ 9y = 7

9 - 9y + 9y = 7

9 = 7

Which is not true.

There is no mistake in calculation. The both equation are parallel to each other that is why there is no solution for the equation.

Hence, the correct option is (b) The system of equations does not have a solution.

The graph of these two lines is shown as in figure 1.

ANSWERED AT 27/01/2020 - 12:39 AM

QUESTION POSTED AT 27/01/2020 - 12:39 AM

### What is x less than a divided by b? a. a/b x b. a/b - x c. b/a - x d. a/b x

B. a/b - X .............

ANSWERED AT 27/01/2020 - 12:37 AM

QUESTION POSTED AT 27/01/2020 - 12:37 AM

### A square stained glass window is divided into four congruent triangular sections by iron edging to represent the seasons of the year. each diagonal of the square window measures 9 inches. what is the approximate total length of iron edging needed to create the square frame and the two diagonals? 43.5 inches 50.9 inches 54.0 inches 61.5 inches

Diagonal of the square (d):
d = a · √2 = a · 1.414   ( a is a length of a side of the square )
a =  9 : 1.414 = 6.365 inches
Total length:
4 · a + 2 · d = 4 · 6.365 + 2 · 9 = 25.46 + 18 = 43.46 ≈ 43.5 inches.

ANSWERED AT 27/01/2020 - 12:35 AM

QUESTION POSTED AT 27/01/2020 - 12:35 AM

### Solomon needs to justify the formula for the arc length of a sector. which expression best completes this argument? the circumference of a circle is given by the formula c=pi * d , where d is the diameter. because the diameter is twice the radius, c= 2 * pi * r. if equally sized central angles, each with a measure of n°, are drawn, the number of sectors that are formed will be equal to 360°/n° the arc length of each sector is the circumference divided by the number of sectors, or _____. therefore, the arc length of a sector of a circle with a central angle of n° is given by 2*pi*r*n/360 or pi*r*n/180 . a. 2*pi*r/270/n b. 2*pi*r/360/n c. 2*pi*r/180/n d. 2*pi*r/90/n

Answer:  The answer is (b). Step-by-step explanation: Let us consider a circle with centre "O" and radius OA=OB=r units. We know that the circumference of a circle is so the circumference of Circle 'C' is given by Also, let us central angles of equal size of 'n°', the the number of sectors formed is given by Now, the formula for arc length of a sector is given by  Thus, (b) is the correct option.

ANSWERED AT 27/01/2020 - 12:31 AM

QUESTION POSTED AT 27/01/2020 - 12:31 AM

### The dot plots below show the ages of students belonging to two groups of painting classes: a dot plot shows two divisions labeled group a and group b. the horizontal axis is labeled as age of painting students in years. group a shows 1 dot at 9, 7 dots at 10, 8 dots at 15, 8 dots at 17, and 6 dots at 19. group b shows 6 dots at 10, 5 dots at 14, 6 dots at 18, 5 dots at 25, 4 dots at 28, and 4 dots at 29. based on visual inspection, which group most likely has a lower mean age of painting students? explain your answer using two or three sentences. make sure to use facts to support your answer.

Group A:
1 dot at 9:     1 x    9 =     9
7 dots at 10: 7 x 10 =   70
8 dots at 15: 8 x 15 = 120
8 dots at 17: 8 x 17 = 136
6 dots at 19: 6 x 19 = 114

Mean: (9+70+120+136+114) / (1+7+8+8+6) = 449/30 = 14.97

Group B:
6 dots at 10: 6 x 10 = 60
5 dots at 14: 5 x 14 = 70
6 dots at 18: 6 x 18 = 108
5 dots at 25: 5 x 25 = 125
4 dots at 28: 4 x 28 = 112
4 dots at 29: 4 x 29 = 116

mean: (60+70+108+125+112+116) / (6+5+6+5+4+4) = 591 / 30 = 19.70

The group that has a lower mean age of painting students is Group A. Its mean is 14.97 or 15 years of age.

ANSWERED AT 26/01/2020 - 11:48 PM

QUESTION POSTED AT 26/01/2020 - 11:48 PM

### The odometer shows a palindromic number, a number that is the same written forwards and backwards. Two hours later the number is palindromic again. How fast was the car going, if the first number was 15,951 miles?

55 MPH.

Here's my thinking.

I started with the premise that an average speed is about 60 MPH. Well, that means in one hour, you would have driven 60 miles. In another hour, that's 120 miles. So, I added 120 to 15,851.

15, 951

+   120

-------------

16, 071

But, I'm looking for a palindromic number that's close to that. And, sure enough, there IS such a number: 16, 061.

That would mean that you traveled 110 miles:  (16,061 - 15,951)

Plug this data into the formula:   S = D/T  (Speed = distance divided by time)

S = 110/2

S = 55 (MPH)

-------------------------

Pretty cool, huh?

ANSWERED AT 26/01/2020 - 11:04 PM

QUESTION POSTED AT 26/01/2020 - 11:04 PM

### Solve 16.24 divided by 1000

16.24÷1000=0.01624 The 1000 has 3 zeros so move the decimal 3 spaces to the left.

ANSWERED AT 26/01/2020 - 11:02 PM

QUESTION POSTED AT 26/01/2020 - 11:02 PM

### On the production line, it takes John 2 minutes less time than Mark to assemble a watch. Working together they can assemble 5 watches in 12 minutes. How long does it take John to assemble a watch working alone?

12÷5=2.4
2.4 minutes per watch together
so it takes john about 0.4 seconds to assemble a watch alone

ANSWERED AT 26/01/2020 - 10:54 PM

QUESTION POSTED AT 26/01/2020 - 10:54 PM