Antoine and Tess have a disagreement over how to compute a 15% gratuity on $46.00. Tess says, “It is easy to find 10% of 46 by moving the decimal point one place to the left to get $4.60. Do that twice. Then add the two amounts to get $4.60 + $4.60 = $9.20 for the 15% gratuity.” How should Antoine respond to Tess’s method?

QUESTION POSTED AT 02/06/2020 - 01:43 AM

Answered by admin AT 02/06/2020 - 01:43 AM

How would Antonio respond....she would say " u stupid ".

Tess is right about it being easy to find 10% of 46 by moving the decimal point 1 place to the left to get 4.60.....but there is no need to do that twice....because if u do 10% twice, ur doing 20%.
okay....once u get 10% of 46 = 4.60....then u figure 5% of 46 = (0.05(46) = 2.30....because 10% + 5% = 15%.....then u add those together.....4.60 + 2.30 = 6.90. This can easily be checked...15% of 46 = 0.15(46) = 6.9 ,just like 10% of 46 + 5% of 46 = 6.9
Post your answer

Related questions

Find the six arithmetic means between 1 and 29.

QUESTION POSTED AT 02/06/2020 - 01:36 AM