Questions posted in Mathematics

Simplify. 12 – (–2)(–4)

12 - (-2) (-4)

-2 * -4 = ?
A negative times a negative equals a positive value.

-2*-4 = 8

12 - 8 = ?

12-8 = 4

Because 4+8 = 12

Final answer:   4

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:43 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:43 PM

John’s piggy bank contained 7 dimes and 3 quarters. He pulled out 1 coin without looking. Without replacing the first coin, John then pulled out a second coin. What is the probability that both coins were dimes? Express your answer in simplest form.ill give brainiest answer for to first person to answer.

Probability Trees - See linked image

A good visual method for this is a probability tree.

Each set of branches represents the probabilities of on coin being removed, the second set is out of 9 as the first coin is taken and not replaced.
Multiply along the lines to work out the probability of each of the combinations.

*Even though only 'Dime Dime' is needed, it is best to do all of them as this way you are able to get all marks in an exam; you can also add up all the final values as a check to see if you are right.

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:43 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:43 PM

How to Simplify. 12 – (–2)(–4)

12 - (-2) (-4)

-2 * -4 = ?
A negative times a negative equals a positive value.

-2*-4 = 8

12 - 8 = ?

12-8 = 4

Because 4+8 = 12

Final answer:   4

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:43 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:43 PM

Un cincinal reprezinta 5 ani consecutivi. Calculeaza cate zile sunt intr-un an cincinal. Tuate solutiile

English plz i can only help you if you speak in english

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:43 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:43 PM

The club received good prices for the ingredients from the local stores, so each serving of nachos costs them only $0.50. The members plan to sell each serving of nachos for $1.25. What percent markup is in this price?

150% is the percent markup of the price based on the cost.

Price    :  1.25
Cost     :  0.50
Mark up: Price - Cost = 1.25 - 0.50 = 0.75

0.75 / 0.50 = 1.50 * 100% = 150%

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:43 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:43 PM

In the years after graduation if elain earns a minimum of 24,000 and a maximum of 37500 annually what is her gross minimum monthly salary

Minimum monthly salary, (based on the lowest number provided) per year, is 24,000/12 = 2,000 per month

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:43 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:43 PM

put in order of smallest to the biggest these numbers 0.56, 0.4, 0.07, 0.34

In order from smallest to biggest, this is the order in which the following numbers would go --

0.07 (Or, 7%)

0.34 (Or, 34%

0.4 (Or, 40%)

0.56 (Or, 56%)

(Remember, to get the answer, you would multiply each decimal by 100 and then compare them all and put them in order that way. That's how I find it easiest to put decimals in smallest to biggest :D)

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:42 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:42 PM

What is ⅓ added to ⅚?

1/3 + 5/6

Get a common denominator.

1*2/3*2 = 2/6

2/6 + 5/6 = 7/6

7/6 = 1 1/6

Final answer: 1 \frac{1}{6}

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:42 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:42 PM

Tim made a down payment of $1,000. He pays $450 for 36 months. What is the total amount he pays for the car? A.) $17,000 B.) $17,200 C.) $15, 200

B.) $17,200

Tim paid a total of $17,200 for the car.

Downpayment: $1,000
Total Monthly Payment: $450 * 36 mos. = $16,200

Total car payment = Down payment + Total Monthly Payment
TCP = $1,000 + $16,200
TCP = $17,200

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:42 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:42 PM

Help pls 2,4 +0,8=........+1,21=........+1,78=........-5,14=

Lets write this out:-

2.4 + 0.8 = ________ + 1.21 = ______ + 1.78 = ______ - 5.14 = _____

So to solve d blanks we will do d following:-

2.4 + 0.8 = 3.2

Now lets write this out AGAIN.

2.4 + 0.8 = 3.2 + 1.21 = ______ + 1.78 = ______ - 5.14 = ____

Now lets solve again:-

3.2 + 1.21 = 4.41 

Now lets write this out AGAIN.

2.4 + 0.8 = 3.2 + 1.21 = 4.41 + 1.78 = ______ - 5.14 = ____

Now lets solve again:-

4.41 + 1.78 = 6.19

Now lets write this out AGAIN.

2.4 + 0.8 = 3.2 + 1.21 = 4.41 + 1.78 = 6.19 - 5.14 = ____

Now lets solve again:-

6.19 - 5.14 = 1.05

Now lets write this out AGAIN.

2.4 + 0.8 = 3.2 + 1.21 = 4.41 + 1.78 = 6.19 - 5.14 = 1.05

So, 2.4 + 0.8 = 3.2 + 1.21 = 4.41 + 1.78 = 6.19 - 5.14 = 1.05

Hope I helped ya!! xD 

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:41 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:41 PM

What is 22, 10, 16 oz add together equal to a pound

3 pounds is the final answer

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:41 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:41 PM

Change 34.55% to a decimal

We have to convert 34.55% to a decimal. If we want to change the percent into a decimal we have to divide that number by 100. So 34.55 : 100 = 0.3455. Another way is to move the decimal point two places to the left ( again : 34.55% = 0.3455 ). Answer: 34.55% as a decimal is 0.3455.

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:41 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:41 PM

What is the area of the medal platform?

The total area is 78 sq. ft.

Since the medal platform has different measurements, we need to individually compute the area of each polygon.

The top polygon is a square. Its sides measure 3 ft. 

A = a²
A₁ = 3 ft²
A₁ = 9 ft²

The middle polygon is a rectangle. 

Its total width can be derived by adding the widths given and the width of the square above.

w = 3 ft + 3 ft + 3 ft
w = 9 ft

A₂ = width * height
A₂ = 9 ft * 2 ft
A₂ = 18 ft²

The bottom polygon is also a rectangle.

w = 4 ft + 9 ft + 4 ft
w = 17 ft

A₃ = width * height
A₃ = 17 ft * 3 ft
A₃ = 51 ft²

Total Area = A₁ + A₂ + A₃
T.A. = 9 ft² + 18 ft² + 51 ft²
T.A. = 78 ft²

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:39 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:39 PM

What is the total area of the figure below? i need help

Total area is 1680 sq. inches.

Area = width * height

I noticed that the figure can form 10 rectangles with a width of 14 inches and a height of 12 inches.

Area = 14 inches * 12 inches
Area = 168 sq. inches     ** This in only the Area of 1 rectangle.

To get the total area of the figure. Multiply Area by the 10 rectangles that can be formed in the figure.

168 sq. inches * 10 = 1680 sq. inches. 

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:37 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:37 PM

IS 0.4 more or less than 0.56

Let's see --

If we multiply both decimals by 100, we can get the answer and see which is bigger! :D

0.4 x 100 = 40

0.56 x 100 = 56


Now you see that 0.56 is greater than 0.4

Hope this helps!

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:37 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:37 PM

Simplify 5(R + 2) - 6.

You should first multiply 5 by ( R + 2 ) so you gonna have : 5 R + 10  and now you can add -6 so you gonna have : 5 R + 10 - 6 = 5 R + 4 so the answer is 5R + 4 :)))
i hope this be helpful 
have a nice day 

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:36 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:36 PM

Simplify 5(R + 2) - 6.

5(r+2) - 6

Apply the distributive property.

5*r = 5r
5*2 = 10

5r + 10 - 6

Combine like terms

10-6 = 4

5r + 4

Final answer: 5r + 4

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:36 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:36 PM

Find 4y2 + y, where y = 3 Select the best answer from the choices provided.

4y2 + y

43(2) + 3

3 to the power of 2 is 

3*3 = 9

4*9 = 36

36 + 3 = 39

Final answer: 39

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:36 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:36 PM

The narrator is the __________ of the story a) main character b) third person c) teller d) tone

The narrator of a story tells the story. Note that the narrator does not have to be in the story, they can be outside and still tell the story. 

Final answer: c) teller

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:36 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:36 PM

In physics, the kinetic energy of a moving object is given by the formula K=1/2mv^2 where m is the mass of the object and v is the object's velocity. Suppose a rocket is increasing in velocity at 10m/sec^2, and is decreasing in mass at 15kg/sec because it is using up fuel. How fast is it's total kinetic energy changing when the velocity is 30m/sec and the mass is 1000kg? Round to the nearest tenth.

You need to take the derivative of both sides of the kinetic energy equation and then plug in the necessary values. The change in kinetic energy is dK/dt. If you take the derivative of the other side, you have to use product rule (since both m and v are variables). This gives dK/dt = (1/2)(dm/dt)(v^2) + (2)(1/2)mv(dv/dt)
= (1/2)(dm/dt)(v^2) + mv(dv/dt), where dm/dt is the rate of change of mass, and dv/dt is the rate of change of the velocity at the given time.
If you plug in for the given values (dm/dt = -15, dv/dt = 10, m = 1000, v = 30), then you get dK/dt = (1/2)(-15)(30^2) + (1000)(30)(10) = -6750 + 300,000 = 293,250 J/s. Notice that the answer is in units of Joules per second, beause you took the first derivative of kinetic energy with respect to time.

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:35 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:35 PM

Which pronoun correctly completes the sentence? For __________ is the park named? a. who b. whom

B. whom you can rephrase the sentence as the park is named for him, since you use him, the correct word is whom

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:35 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:35 PM

Help Me! I need Help ASAP!

The answer is B.

That is because ALL whole numbers fall into the category, real numbers. A real number is any number on a number line, whether it be rational or irrational. 

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:34 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:34 PM

Which of the following sets of sides does not form a right triangle? 6, 8, 10 8, 15, 17 7, 24, 26 5, 12, 13

6^2 = 36
8^2 = 64
36+64=100 = 10^2

8^2=64
15^2=225
64+225=289
17^2 = 289

7^2=49
24^2=576
576+49=625
26^2 = 676

5^2=25
12^2=144
25+144=169
13^2=169

The third set does not make a right angled triangle.

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:34 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:34 PM

Which two each represent 3/12

6/24
9/36
25%
0.25
These are all things that represent or are equivalents to 3/12.

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:32 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:32 PM

Is 25/45 and 15/27 proportional? Show your work. (ratios)

25/45 can be simplified to 5/9 and 15/27 can be simplified to 5/9 as well
they are proportional

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:31 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:31 PM

The base of an isosceles tiangle has a length of 25. what can you say about the lengths of the legs?

The sum of the lengths of any two sides of a triangle must be greater than the length of the third side (or else, it can't be a closed polygon). Since we know that the two sides in question are both of the same length in this case (since the triangle isosceles), their individual lengths must be greater than 25/2 = 12.5.

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:30 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:30 PM

Which value for x makes the open sentence true? 10 • 8 – 3x + x2 ≥ x3 + x2 A. 6 B. 4 C. 5 D. 7

Answer is B. 4

10 * 8 - 3(4) + 4²    >     4³ + 4²
     80 -  12  + 16   >    64 + 16
                     84    >    80

All other choices are should have the inequality of < to make the sentence true.

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:29 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:29 PM

The sales tax where Amanda lives is 7%. Amanda paid 35$ in sales tax on a new stereo. How much did the stereo cost

Let us assume the cost of the stereo to be = x
Percentage of sales tax paid by Amanda = 7%
Amount of sales tax paid by Amanda = $35
Then
7x/100 = 35
7x = 35 * 100
7x = 3500
x = 3500/7
  = 500 dollars
So the cost of the stereo that Amanda bought was $500. I hope the procedure is clear enough for you to understand. Using this procedure, you can solve similar problems without requiring any help from outside.

ANSWERED AT 15/12/2019 - 10:29 PM


QUESTION POSTED AT 15/12/2019 - 10:29 PM